Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Afrika'da günde 47 kişi cinayete kurban gidiyor

Güney Afrika’da açıklanan son suç istatistikleri raporuna göre ülkede günde ortalama 47 kişinin cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.Güney Afrika Polisi Tshwane Eğitim Akademisi'nin bugün açıkladığı 2013-2014 raporun yayınlanmasının...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Afrika'da günde 47 kişi cinayete kurban gidiyor
Güney Afrika’da açıklanan son suç istatistikleri raporuna göre ülkede günde ortalama 47 kişinin cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.Güney Afrika Polisi Tshwane Eğitim Akademisi'nin bugün açıkladığı 2013-2014 raporun yayınlanmasının ardından ana muhalefet partisi Demokratik İttifak Milletvekili Dianne Kohler Barnard, "Ülkedeki cinayet oranının savaş olan yerlerden farkı yok." sözleriyle hükümeti eleştirdi.

Kohler, 2010 Dünya Kupası'nın ardından suç oranının tekrar yükseldiğini ve 2006 öncesi duruma geri dönüldüğünü söyledi. Emniyet Müdürü Riah Phiyega, daha önceki açıklamasında 2012-2013 döneminden bugüne yaklaşık 800 insanın öldürüldüğünü belirtmişti.

Güney Afrika Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü (ISS) araştırmacılarından Johan Burger'de raporun ardından, "Uzun zamandır suç oranlarının arttığını söylüyorduk. Güney Afrikalılar olarak artık kendimizi daha az güvende hissediyoruz. Önlem alınmazsa suç oranları daha da artar." dedi.

Güney Afrika'daki suç oranlarının artması emniyette birçok değişikliğe sebep oldu. Ülkede Mayıs ayında yapılan genel seçimlerin ardından, Polis Bakanı Nathi Mthethwa'nın görevi değiştirilerek Sanat ve Kültür Bakanlığı'na getirildi. Emniyet Müdürü Phiyega ise 2012’de polis kurşunlarıyla 36 madencinin öldüğü, 78’inin de yaralandığı ve tarihe “Marikana Katliamı” faciadan ötürü mahkemede hesap vermeye devam ediyor.

Güney Afrika'nın Nobel Ödüllü Başpiskoposu Desmond Tutu da, Dünya Kupası'nda alınan önlemlerin neden devam ettirilmediğini sorarak hükümeti eleştirdi. Tutu, “o dönem sağlanan güvenli ortamın” her zaman sağlanabileceğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.