Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güney Afrika'da büyük akaryakıt indirimi

Yılbaşından beri üçüncü kez akaryakıtta indirime giden Güney Afrika’da Enerji Bakanlığı, 3 Eylül’den itibaren petrolün litresinde 67, dizelde ise 25,38 cent indirime gidileceğini bildirdi. Son düzenlemelerle parafin 25, LPG ise kilogramda...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2014 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2014 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güney Afrika'da büyük akaryakıt indirimi
Yılbaşından beri üçüncü kez akaryakıtta indirime giden Güney Afrika’da Enerji Bakanlığı, 3 Eylül’den itibaren petrolün litresinde 67, dizelde ise 25,38 cent indirime gidileceğini bildirdi. Son düzenlemelerle parafin 25, LPG ise kilogramda 108 cent düşük fiyattan satılacak.

Bakanlık ayrıca, akaryakıt vergilerinde de litrede 4,38 cent indirim yapıldığını duyurdu. Güney Afrika’da Mayıs seçimlerinden önce de fiyatlar düşürülmüştü.

Enerji Bakanlığı yetkilileri fiyat indirimlerini, ham petrolün düşmesi ve Rand'ın dolar karşısındaki stabil durumuna bağladı.

Ekonomistler enerji fiyatlarındaki indirimi memnuniyetle karşılarken, yeni fiyatlarla enflasyonun yüzde 3-6 aralığına çekileceği ve faiz artışlarının da gecikeceğini ifade etti.

Güney Afrika'da son dönemlerde patlak veren grevler ekonomiyi kötü etkilerken, Gauteng eyaletinde otoyolların ücretli hale getirilmesi de vatandaşları zor durumda bırakmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.