Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güllerin Efendisi ABD'de anıldı

ABD’nin New Jersey eyaletinde yaşayan Türkler, Hz. Muhammed’i (sav) 'Peygamber Yolu' programında andı. New Jersey Türk Kültür Merkezi (TCC) ve North East Islamic Community Center (NEICC) tarafından Montclair Eyalet Üniversitesi’nde organize...

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2015 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2015 12:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Güllerin Efendisi ABD'de anıldı
ABD’nin New Jersey eyaletinde yaşayan Türkler, Hz. Muhammed’i (sav) 'Peygamber Yolu' programında andı. New Jersey Türk Kültür Merkezi (TCC) ve North East Islamic Community Center (NEICC) tarafından Montclair Eyalet Üniversitesi’nde organize edilen programa binden fazla davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, İlahiyatçı-yazar Dr. Ahmet Kurucan’ın sohbeti ve sanatçı Ertuğrul Erkişi’nin seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Dr. Ahmet Kurucan, katılımcılara Peygamber Efendimiz (sav) bugün aramızda olsaydı, kendisinin doğum yıl dönümünü kutlamak için program yapan, bu uğurda birçok fedekarlıklara katlanan sizlerin bu davranışlarından memnun olur muydu? diye sordu. Kurucan, "Elbette memnun olurdu. Peki Hz. Muhammed (sav) arkada herhangi bir odada tek tek bizi huzuruna kabul etseydi, ve bize bizi sorsaydı, ümmetim olarak sen üstüne düşeni yaptın mı; yapıyor musun? diye sorsaydı, aynı memnuniyeti izhar eder miydi? İşte bunun muhasebesini yapmamız lazım." dedi.

Böylesi bir etkinliğe, bir iki saat ayırarak gelmek, programı dinlemek, aşkla şevkle heyecanla, helecanla çoşmak, sonra çekip gidip hayatta kaldığımız yerden devam etmenin gayet kolay olduğunu söyleyen Dr. Kurucan, "Farz-ı muhal, siz Hz. Muhammed (sav) olsaydınız, farz-ı muhal, masanın öbür ucunda otursaydınız ve sizi tek tek huzurunuza alsaydınız. Sizin yaşadığınız Müslümanlıktan bir peygamber olarak memnun olur muydunuz? İşte bu soruya cevap vermemiz gerekiyor. Bu soruya eğer doğru cevap verebilirsek ve verdiğimiz o cevap doğrultusunda hayatımızı yeniden dizayn edebilirsek, bir yerlere varmamız elbette mümkündür." diye konuştu.

"Peygamber sevgisine gelince bir problemimiz yok" diyen İlahiyatçı Dr. Kurucan, asıl problemin O’nu (sav) ne kadar sevdiğimiz noktasında olduğunu savundu. "Peygamber Efendimiz’i seviyoruz ama tanımıyoruz" diyen Kurucan, seviyoruz demekle iş bitmediğini aksine yeni başladığını belirterek "14 asırda onu tanıyan bir nesil. 14 asır sonra onu tanımayan ama seven bir nesil. Bu farkı, boşluğu mutlak surette kapatmamız gerekiyor. Bunu da biz yapacağız." diye konuştu. Bunun için mutlaka "Peygamber bilgisini sahih bir temel üzerinde oturtmak" gerektiğini belirten Dr. Kurucan, her gün 3-5 sayfa da olsa Peygamber Efendimiz’in (sav) hayatını anlatan siyer kitaplarının okunmasını tavsiye etti.

Daha sonra sahneye çıkan Ertuğrul Erkişi, seslendirdiği ilahilerle seyircilere duygu dolu anlar yaşattı. Erkişi’ye öğrenciler de eşlik etti.

Erkişi, yurtdışında yapılan eğitim faaliyetlerinin büyük bir hizmet olduğunu bu konuda emeği geçen herkesi tebrik etti. Aslıhan Erkişi, Amerika gibi bir ülkede Peygamber Efendimiz’in anılmasının çok önemli olduğunu belirterek "Bu akşam 1500 kişik salon dolu. Peygamber Efendimiz’i (sav) anma vesilesi ile çok güzel insanlarla birlikteyiz. Özellikle çocukların bu ortamı görüyor olması çok önemli. Onlardan büyük beklentilerimiz var." diye konuştu.

Programa İzmir’den katılan Kum Sanatçısı Gürkan Yılmaz, İslamiyet öncesi Arabistan’da kızlarını diri diri gömen insanları kum sanatı ile anlattı.

Yılmaz’ın yaklaşık 20 dakika süren gösterisi, katılımcılardan alkış aldı.

Program, yapılan hatim duası ile son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.