Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Guantanamo Hapishanesinin Kapatılması Planı Son Aşamada

ABD Yönetimi, Küba’nın Guantanamo Körfezi’nde bulunan ABD’ye ait hapishanenin kapatılması konusunda son aşamaya gelindiğini açıkladı.Beyaz Saray Sözcütü Josh Earnest, günlük olarak düzenlenen basın toplantısında Küba’nın Guantanamo...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD Yönetimi, Küba’nın Guantanamo Körfezi’nde bulunan ABD’ye ait hapishanenin kapatılması konusunda son aşamaya gelindiğini açıkladı.
Beyaz Saray Sözcütü Josh Earnest, günlük olarak düzenlenen basın toplantısında Küba’nın Guantanamo Körfezi’nde bulunan ABD’ye ait hapishanenin kapatılması konusuna değimdi. Earnest açıklamaları sırasında, Küba’da yer alan hapishanenin kapatılmasının ulusal güvenlik çıkarlarına olacağını kaydetti. Beyaz Saray Sözcüsü, ABD yönetiminin hapishanenin kapatılması ve planın AB Kongresine sunulması konusunda son aşamaya geldiğini bildirerek, “Ulusal güvenlik yetkilileri, bir süredir Başkanının önceliği arasında bulunan bu konu üzerinde çalışıyor” dedi.
ABD Devlet Başkanı Barack Obama, başkanlık görevine geldikten kısa bir süre sonra Küba’daki ABD’ye ait hapishanenin kapatılması talimatını vermişti. Ancak, Obama daha sonra hapishanenin 2010 yılında kapatılması hedefine ulaşılamayacağını kabul etmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.