Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“ Gözaltına alınan gazeteciler demokratik gazetecilik görevine sadık kişiler”

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Televizyonu Grubu Başkanı Hidayet Karaca başta olmak üzere gazetecilere yapılan gayri hukuki operasyonlara yönelik tepkiler Almanya’da gün geçtikçe artıyor. Almanya Federal Meclis...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 20:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 20:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Televizyonu Grubu Başkanı Hidayet Karaca başta olmak üzere gazetecilere yapılan gayri hukuki operasyonlara yönelik tepkiler Almanya’da gün geçtikçe artıyor. Almanya Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert, gazetecilere yönelik operasyonları “hedefi önceden belirlenmiş tutum” ifadesini kullanarak eleştirdi. Lammert bu tutumun basın ve ifade özgürlüğünün temel ilkeleriyle bağdaşmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı eski adayı Gesine Schwan ise “Demokratik gazetecilik görevine sadık kalan Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile diğer meslektaşlarının göz altına alınmaları Türkiye’ye, Avrupa ile ilişkilerine ve demokratik dünyadaki itibarına büyük zarar veriyor.” dedi.

Özgür basına yönelik tutuklamaları “hedefi önceden belirlenmiş tutum” olarak nitelendiren Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Almanya Federal Meclis Başkanı Lammert, “Türkiye’de şu anda yaşanan gelişmeleri endişeyle takip ediyorum. Türk resmi makamlarının medya temsilcilerine yönelik hedefi önceden belirlenmiş tutumu basın ve ifade özgürlüğünün temel ilkeleriyle açıkça bağdaşmamaktadır. Basın ve ifade özgürlüğü ise demokratik toplum için kaçınılmaz.” dedi.

“ZAMAN GAZETESİNİ TEMSİL EDEN ADİL GAZETECİLERİ TANIYORUZ”

AKP hükümetinin intikam operasyonları ile ilgili bir tepki de Almanya eski Cumhurbaşkanı adayı ve Humboldt-ViadrinaGovernance Platform Başkanı Prof. GesineSchwan’dan geldi. Hedefteki gazetecileri “demokratik gazetecilik görevlerine sadık kişiler” olarak tanımlayan Prof. Schwan, “Türkiye’de demokratik gazetecilik görevine sadık kalan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile diğer tüm gazetecilerin göz altına alınmaları Türkiye’ye, Avrupa ile ilişkilerine ve demokratik dünyadaki itibarına büyük zarar vermektedir.” uyarısında bulundu.

Türkiye’ye ‘gazetecileri serbest bırak’ çağrısında bulunarak tepkisini gösteren Schwan, şunları söyledi: “Türkiye’den bize ulaşan haberler, demokrasi ve insan hakları ve Almanya-Türkiye arasında iyi ilişkiler oluşması için var gücüyle çalışan herkesi kaygılandırıyor. Bizler, Almanya’da Zaman gazetesini temsil edenleri adil, çok iyi, bilgili ve aktif gazeteciler olarak tanıdık."dedi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.