Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genelkurmay Başkanı Akar, Gence Ve Şemkir’i Gezdi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Azerbaycan temasları kapsamında Gence ve Şemkir şehirlerini ziyaret etti.Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar 3 günlük Azerbaycan ziyaretinin son gününde Şemkir ve Gence şehirlerindeydi. Orgeneral...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2015 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2015 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Azerbaycan temasları kapsamında Gence ve Şemkir şehirlerini ziyaret etti.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar 3 günlük Azerbaycan ziyaretinin son gününde Şemkir ve Gence şehirlerindeydi. Orgeneral Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanovla birlikte ilk olarak Şemkir şehrinde bulunan 3’üncü Kolordu Komutanlığına gitti.
Askeri törenle karşılanan Akar, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in anıtına gül bıraktıktan sonra Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov’la birlikte Kolordu Komutanlığı’nı gezdi, yetkililerden bilgi aldı.
Orgeneral Akar daha sonra Haydar Aliyev Merkezini ve Nizami Gencevi’nin mezarını ve Gence Başkonsolosluğunu ziyaret etti. Azerbaycan’ı düşman işgalinden kurtaran Kafkas İslam Ordusu’nun komutanı Nuri Paşa’nın karargah olarak kullandığı evi de gezen Hulusi Akar, ev sahipleriyle sohbet etti.
1918 yılında Nuri Paşa komutasında Azerbaycan’a gelen Kafkas İslam Ordusu’nun bayraklarından birinin bulunduğu evi ziyaret eden Orgeneral Hulusi Akar, burada bayrağı bularak saklayan Fuzuli Hüseyinov’la sohbet etti ve bayrağın hikayesini dinledi.
Akar daha sonra Fuzuli Hüseyinov’a Türk bayrağı hediye etti.
Hulusi Akar’a ziyareti sırasında Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Türkiye Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, Türkiye Gence Başkonsolosu Orhan Işık ve Gence Valisi Elmar Veliyev eşlik etti.
Akar, ziyaretlerinin ardından Azerbaycan’dan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.