Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleneksel Alevi-Sünni iftarı üçüncü kez düzenlendi

Almanya'nın Stuttgart şehrinde Alevi ve Sünni işadamları tarafından ‘Ramazan da bizim Muharrem de bizim’ sloganı ile 2013 yılında başlatılan iftar programları bu Ramazan’da da devam etti.‘Anadolu Gemisi; Allah, Peygamber ve Ehl-i Beyt...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2015 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geleneksel Alevi-Sünni iftarı üçüncü kez düzenlendi
Almanya'nın Stuttgart şehrinde Alevi ve Sünni işadamları tarafından ‘Ramazan da bizim Muharrem de bizim’ sloganı ile 2013 yılında başlatılan iftar programları bu Ramazan’da da devam etti.

‘Anadolu Gemisi; Allah, Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisi’ çağrısı ile Böblingen Kervanpalast’ta verilen iftara Türkiye’den tarihçi Alevi Bektaşi Dede Süleyman Alan, Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı, Stuttgart Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Bilal Doğan, Stuttgart Ticaret Ataşesi Dr. Ahmet Bayraktar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasetçiler, akademisyenler, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

İftara ev sahipliği yapan işadamları iftar ve oruç açma davetlerinin birlik ve beraberlik adına önemli olduğunu vurguladı. Başkonsolos Ahmet Akıntı ve Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Bilal Doğan yaptıkları konuşmada farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğuna işaret etti.

Tarihçi Alevi Bektaşi Dede Süleyman Alan ise yaptığı konuşmada, "Biz memleketimizden uzak bir mekânda, nasıl ki bir ve beraber olmuşuz. Farklı farklı memleketlerden, kültürlerden geldiğimiz halde bakın aynı zamanı ve aynı mekanı, aynı sofrayı ve lokmayı paylaşabiliyoruz. Burada bir ve beraber olmuşuz. Cenab-ı Hak’tan niyazımız bizi öte tarafta Kevser Havuzu’nun başında Cenab-ı Peygamber (s.a.s.) ve onun muazzez Ehl-i Beyti’yle bir ve beraber kılsın inşallah. Artık ebedi, zamanın olmadığı o muazzez ve mübeccel mekanda Ehl-i Beyt-i Rasullulah’la cem olabilmek; o sevgiyi, o atmosferi paylaşabilmek, bu dünyada onlarla bir ve beraber olmaya bağlıdır." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.