Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahramanmaraş Olimpiyat Hazırlık Merkezi açıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nün 19 ilde oluşturduğu Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Kahramanmaraş’ta düzenlenen törenle hizmete açıldı.Proje kapsamında Osman Sayın Spor Salonu'nda hizmete açılan tesiste...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nün 19 ilde oluşturduğu Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Kahramanmaraş’ta düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Proje kapsamında Osman Sayın Spor Salonu'nda hizmete açılan tesiste olimpik sporcu yetiştirilmesi için alt yapı oluşturulacak. Merkezde başta güreş ve atıcılık olmak olma üzere toplam 17 branşta toplam 60 sporcu eğitim görecek.

Olimpik Akademi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Eroğlu, sporcuların merkezler aracılığıyla olimpiyatlara bilimsel yöntemlerle hazırlanacağını belirtti.

Tesislerin Almanya, Amerika ve Japonya’dan örnekler alınarak kurulduğunu belirten Eroğlu, "Kahramanmaraş ilinin güreş branşından tarihten günümüze kadar çok önemli bir yeri vardır. Bu tesisler ilimiz ve ülkemiz açısından ahlaklı, eğitimli ve başarılı sporcuların yetiştiği bir fabrika haline gelecektir. Tesislerimizde nice Şeref’ler, Harun’lar yetişecektir." dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Türkiye Olimpiyat Hazırlık projesinin Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda başarılı sporcu yetişmesi adına büyük bir çalışma olduğunu ifade etti. Türk sporunda geleceğe yönelik temellerin yeniden atıldığını aktaran Kabakcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaklaşık 17 branşta sporcu yetiştirecek olan bu olimpik merkezimizi inşallah ülkemiz adına, milletimiz adına, büyük sporcular yetiştireceği kanaatindeyim. Buradan şunu söylemek istiyorum kısa adı TOHUM projesi olan bu projenin inşallah ülkemiz sporuna tohumlar atarak yeni fidanlar yetiştireceği kanaatindeyim. Buradaki bu TOHUM projesi Türkiye olimpik hareket merkezi projemiz bundan sonrasında da olimpiyatların işte en son yaşadığımız göstergede bunu gösteriyor."

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı tarafından merkez hizmete açıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.