Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazze'de 300 binden fazla çocuk psikolojik desteğe ihtiyaç duyuyor

İsrail'in geçtiğimiz yıl düzenlediği ve 51 gün süren saldırılarıyla yerle bir olan Gazze'de çocuklar da büyük travma yaşıyor.Gazze'de 6 yaşından büyük çocuklar İsrail'in 3 büyük saldırısına şahit oldu. 10 yaşından küçükler...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İsrail'in geçtiğimiz yıl düzenlediği ve 51 gün süren saldırılarıyla yerle bir olan Gazze'de çocuklar da büyük travma yaşıyor.

Gazze'de 6 yaşından büyük çocuklar İsrail'in 3 büyük saldırısına şahit oldu. 10 yaşından küçükler ise abluka dışındaki bir hayatı hiç yaşamadı. Tahminlere göre Gazze'de 308 bin çocuk psikolojik desteğe ihtiyaç duyuyor. Birçoğu yıkıntılar arasında yaşıyor. Tamamen yılılan 12 bin 600 konutun yeniden inşasına henüz başlanmadı. Yani yarısı çocuk 100 bin insan hâlâ evsiz. Gazze'nin yeniden imarı için gereken inşaat malzemelerinin sadece yüzde 2'sinin bölgeye girişine izin verilmiş durumda.

İşsizlik oranının yüzde 44 olduğu Gazze'de nüfusun yüzde 80'i insani yardımlara muhtaç. Elektrik ve temiz suya ulaşımda büyük güçlük yaşanıyor. Kuyu sularının yüzde 95'i ise insan sağlığına zararalı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.