Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜ’nün 2004 yılı mezunları, okulları ile hasret giderdi

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ); 2003-2004 akademik yılında tamamladıkları eğitim hayatları ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olmuş öğrencilerinden oluşan bir kafile, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelerek GAÜ...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ); 2003-2004 akademik yılında tamamladıkları eğitim hayatları ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olmuş öğrencilerinden oluşan bir kafile, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelerek GAÜ Kampüsü’nde ziyaretlerde bulundu.
Girne Amerikan Üniversitesi Rektörlüğü’nden verilen bilgiye göre, aralarında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Karaöz’ün de bulunduğu ve kafile başkanlığını yine mezunlar adına Erdal Cura’nın yaptığı grup, yeniden GAÜ Kampüsü’nde bulunmanın ve bir arada olabilmenin mutluluğunu yaşadılar.
12 yıl aradan sonra, GAÜ Kampüsü’nde yine aynı heyecan
Girne Amerikan Üniversitesi Rektörlük Binası’nda, Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk ile diğer ilgililer tarafından karşılanan kafileye, öğrencilik yıllarında ‘hocaları’ olarak yanlarında olan, GAÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gürdal Cihangir’in de katılması büyük sevinç oluşturdu.
GAÜ’nün Kıbrıs Adası’nda üstlendiği 30 yıllık yüksek eğitim misyonunun en önemli bölümünü oluşturan ve sayıları binler ile ifade edilen mezunlarının sembolik bir bölümünü temsil eden kafileyi, GAÜ Kampüsü’nde ve Rektör olarak karşılamaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Prof. Dr. Kutsal Öztürk, “2004 yılı Türk Dili ve Edebiyatı mezunlarımızı, GAÜ büyük ailemizin içerisinde, kendi aileleri ile birlikte görmekten ve onları okullarında yeniden ağırlamaktan son derece memnunuz. Öğrencilerimize, mezunlarımıza kariyer gelişim programları çerçevesinde, her zaman sahip çıktık, çıkacağız. Asli varlığımız olan küresel üniversitemiz ile kendi işletmelerimiz ile işbirliği içerisinde sadece Türkiye değil, tüm dünyada öğrencilerimize ve mezunlarımıza sonsuz destek olmaya çalışıyoruz. Mezunlarımızın kariyer hedeflerini dinlemek ve gerçekleştirdiklerini dinlemekten de son derece mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.
2003-2004 eğitim ve öğretim yılının bir grup mezunundan oluşan; Avrupa ile Türkiye’nin çeşitli bölge ve şehirlerinde yaşamlarını sürdüren eski öğrenciler, öğrencilik günlerini geçirdikleri mekan ve alanları yeniden görebilmenin derin heyecanı içerisinde olduklarını belirterek, yaşamlarının en güzel dönemlerinden birini geçirdikleri GAÜ Kampüsü’nde olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.
Ziyaret sırasında, 2003-2004 yılında ‘GAÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Mezunlar Adına’ hazırlanmış plaket; ziyaret esnasında yurtdışında olması nedeniyle programa katılamayan, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’a iletilmek üzere, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal’a takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.