Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gauck: Daha fazla mülteci kabul etme gücüne sahibiz

Alman Kızıl Haçı'nın (DRK) 150. kuruluş yıldönümü töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Avrupa Birliği’nin (AB) son dönemde Akdeniz'de ardı ardına batan teknelerle umut yolculuğuna çıkan mültecilere daha fazla seyirci kalmaması...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alman Kızıl Haçı'nın (DRK) 150. kuruluş yıldönümü töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Avrupa Birliği’nin (AB) son dönemde Akdeniz'de ardı ardına batan teknelerle umut yolculuğuna çıkan mültecilere daha fazla seyirci kalmaması gerektiğini söyledi.

Stuttgart’ta düzenlenen törende gönüllü, üye, bağışçı ve çalışanlardan oluşan yaklaşık 2 bin kişiye hitap eden Cumhurbaşkanı Gauck, “Son zamanlarda AB sınırlarında bizleri derinden sarsan trajediler yaşıyoruz. Eğer AB olarak değerlerimizi ciddiye alıyorsak bu manzaraya daha fazla seyirci kalamayız.” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Gauck ayrıca iltica işlemlerinin hızlandırılmasını ve iltica şartlarının kolaylaştırılmasını talep ederek, “Elbette iltica talebinde bulunan herkesi kabul etmemiz mümkün değil. Fakat şu anda kabul ettiğimiz mültecilerden daha fazlasını kabul etme gücüne sahibiz. Dolayısıyla iltica şartlarını daha insancıl hale getirmemiz gerekiyor. Bunun için tüm AB üyesi ülkeler elini taşın altına koymalı. Bir insanın hayatı her şeyden önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında özellikle gönüllü çalışanları öven Cumhurbaşkanı Gauck, “DRK’nın gönüllü çalışanları şikayet edip seyretmek yerine sorunları bizzat çözmek için mücadele ediyor. Gönüllüler DRK’nın yol göstericileridir.” dedi.

DRK Başkanı Rudolf Seiters ise yardım kuruluşlarının ilerleyen yıllarda gönüllü eleman bulmakta zorlanacağını ifade etti. DRK’nın ileriye dönük hedefinden bahseden DRK Başkanı, özellikle göçmen kökenli insanları DRK’ya kazandırmak için teşvik kampanyaları yapacaklarını ve bu sayede uyuma katkı sağlamak istediklerini kaydetti. Stuttgart’ta 1863 yılında Nobel Barış Ödülü sahibi Henry Dunant tarafından kurulan DRK’nın 3,3 milyon üyesi, 400 bin gönüllü ve 142 bin maaşlı çalışanı bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.