Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransız Bakan: “Daeş, Topraklarının Yüzde 30’unu Kaybetti”

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, terör örgütü DAEŞ’in büyük ölçüde geri çekildiğini ifade ederek, “DAEŞ, 2014 Haziran tarihinde Bağdat’taki saldırı girişiminden bugüne topraklarının yüzde 30 ila yüzde 40’ını kaybetti”...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, terör örgütü DAEŞ’in büyük ölçüde geri çekildiğini ifade ederek, “DAEŞ, 2014 Haziran tarihinde Bağdat’taki saldırı girişiminden bugüne topraklarının yüzde 30 ila yüzde 40’ını kaybetti” dedi.
Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, Fransa Info radyosuna yaptığı açıklamada terör örgütü DAEŞ ile ilgili mücadeleye dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Fransız Bakan, Suriye ve Irak’ta DAEŞ’i yenmek için bir araya gelmek gerektiğini ifade ederek, “DAEŞ, önemli ölçüde geri çekiliyor. DAEŞ, 2014 Haziran tarihinde Bağdat’taki saldırı girişiminden bugüne topraklarının yüzde 30 ila yüzde 40’ını kaybetti” dedi. Uluslararası koalisyonun Kürt ve Iraklı güçlere destek sağladığını ifade eden Le Drian, bu güçlerin de yıl sonuna kadar Irak’ta Musul’u, Suriye’de ise Rakka’yı özgürleştirmek istediğini sözlerine ekledi. Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, “DAEŞ’in kökünü kurutmak için bir arada olmamız gerekiyor. Bu konuya ilk kez iyimser bakıyorum. Kararlı olmamız gerekiyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.