Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa’nın “unuttuğu” Guyana’da hayat felç

Fransa’nın Güney Amerika’daki denizaşırı Guyana ilinde Mart’tan bu yana geniş çaplı grevler nedeniyle hayat felç oldu.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2017 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Fransa’nın Güney Amerika’daki denizaşırı Guyana ilinde Mart’tan bu yana geniş çaplı grevler nedeniyle hayat felç oldu.

Fransa’nın Güney Amerika’daki 250 bin nüfuslu Guyana ilinde 20 Mart’tan beri grevler yapılıyor. Fransa’nın denizaşırı ilinde günlerdir süren grevler nedeniyle hayat felç oldu. İlde eczane ve acil sağlık merkezleri dışında tüm ticari ve kurumsal hayat kilitlendi. Ayrıca kara, hava ve deniz yolları da grevciler tarafından kapatıldı.

İsçi Guyanalılar Birliği Sendikası (UGT) çatısı altında birleşen 37 sendikanın genel grev kararı sonrası bölgedeki hastaneler, kara, hava ve deniz yolları barajlarla kapatıldı. Eczaneler dışında tüm sektörlere kapatma emri verildi. Grev yapan gruplar, kar maskeleriyle tüm dükkan ve mağazaları dolaşıp kapatma çağrısında bulundu.

Fransa’dan 7 bin kilometre uzaklıkta olan Guyana’da yaşayanlar, Fransa’nın ilgisizliğinden ve bölgenin geriliğinden şikâyetçi. Sendikalar ve Guyana halkı Fransa’nın bölgeye yüklü yatırım yapmasını isterken, eğitim, güvenlik, tarım ve sağlık gibi hayati konularda da destek talep ediyor. Fransa’da işsizlik seviyesi 2016’da yüzde 10 olurken, Guyana ilinde bu rakam yüzde 22’lere yükseldi.

Fransa Başbakanı Bernard Cazeneuve, çözüme ulaşmak amacıyla bölgeye bakanlardan oluşan bir heyet göndereceğini ifade etti. Kaos ortamında bir çözüme ulaşılmayacağını belirten Cazeneuve, sakinlik ve diyalog çağrısında bulundu. Sendika ise bu açıklamalara rağmen çözüme ulaşana kadar genel greve devam edeceklerini duyurdu.

Öte yandan Guyana’nın en önemli ekonomik kaynaklarından biri olan Kourou Uzay Üssünden fırlatılacak uydunun ertelendiği, okulların da yeni bir emre kadar kapatıldığı duyuruldu. Yaşananlar sebebiyle Washington, ABD vatandaşlarına “Guyana’ya gitmeyin“ çağrısında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.