Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa’dan, Türkiye’nin üç şartına destek

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye’nin IŞİD karşıtı koalisyona aktif destek için öne sürdüğü üç şartın yerine getirilmesini gerekli gördüklerini söyledi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ortak basın toplantısı...

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2014 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2014 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa’dan, Türkiye’nin üç şartına destek
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye’nin IŞİD karşıtı koalisyona aktif destek için öne sürdüğü üç şartın yerine getirilmesini gerekli gördüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ortak basın toplantısı düzenleyen Hollande, Türkiye ile bütün boyutlardaki ilişkilerinin mükemmel olduğunu söyledi. Birkaç gün önce Erdoğan’la yaptığı telefon görüşmesinde Irak ve Suriye’deki durum ile ikili işbirliği konusuna değinmek üzere kendisinden Paris’e gelmesini rica ettiğini dile getirdi.

IŞİD’e karşı mutlaka etkin bir mücadele yürütmek ve Irak’ta bütün tarafları bir araya getirmek gerektiğini vurgulayan Hollande, “IŞİD’in işgal ettiği toprakları geri almak istiyorsak, Irak’taki hükümetin herkesi dahil etmesi, halkın birlikte harekete geçmesi gerekiyor. Fransa, Irak’ta müdahaleye havadan destek vermeye karar verdi. Ayrıca açık ihtilaf yaşanan bölgelerde Irak Kürtlerine hem havadan destek hem eğitim verme yoluna gidiyoruz.” dedi.

"SURİYE’DE İKİ DÜŞMAN VAR"

“Suriye’de aslında iki düşman var. Bir yandan IŞİD bir yandan Beşşar Esed var. O da hâlâ Suriye halkını; kadınları ve çocukları bombalamaya devam ediyor.” diyen Hollande, şöyle devam etti: “Hatta IŞİD ile Esed rejimi arasında bir ittifak varmış gibi düşündük. Bizler Özgür Suriye Ordusu’na destek veriyoruz. Şundan da eminiz. Burada da eğer kazanmak istiyorsak, ittifakın hareketleri ve Kobani’de durum ne olursa olsun mutlaka Özgür Suriye Ordusu’nun ve demokratik muhalefetin gerekli desteği alması şarttır diye düşünüyoruz. İttifak çerçevesinde Türkiye ile yapacaklarımız çerçevesinde, uçuşa kapalı bölgelerin oluşması, güvenli bölgelerin oluşmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz. Burada da malzeme ve eğitim desteğinin Özgür Suriye Ordusu’na verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Dışişleri bakanlarımız, Suriye ve Irak’ta belirlenecek bölgeler konusunda çalışacak.”

"TÜRKİYE’YE KOBANİ KONUSUNDA GÜVENİYORUZ"

Türkiye’nin IŞİD’le mücadelede sadece Kobani’ye odaklanılmasına gösterdiği tepkiye hak veren François Hollande, “Hedefimiz birlikte IŞİD’e, teröre karşı mücadele etmek; istikrar ve güvenlik oluşturmak. Burada durum acildir. Sadece Kobani yoktur. Başka şehirler de vardır Suriye’de ve Irak’ta tehdit altında olan.” dedi.

Suriye’de Halep gibi anahtar bir şehir olduğunu dile getiren Hollande, “Özgür Suriye Ordusu’na elimizden gelen desteği veriyoruz. Ama Kobani de var. Gerçi boşaltıldı şehir. Yine de gerekli desteği vermek durumundayız. Bu konuda Türkiye’ye güveniyoruz gerekli harekatların yapılabilmesi için.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.