Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa’dan Suriye’deki IŞİD Hedeflerine Hava Operasyonu

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, Fransa’nın Suriye’deki IŞİD hedeflerine dün gece hava operasyonu gerçekleştirdiğini duyurdu.Fransa, Suriye’deki IŞİD’e ait eğitim kamplarına gece boyunca hava operasyonu düzenlediğini duyurdu....

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2015 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2015 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, Fransa’nın Suriye’deki IŞİD hedeflerine dün gece hava operasyonu gerçekleştirdiğini duyurdu.
Fransa, Suriye’deki IŞİD’e ait eğitim kamplarına gece boyunca hava operasyonu düzenlediğini duyurdu. Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, bugün yaptığı açıklamada, Fransız uçaklarının Suriye’deki IŞİD mevzilerini vurduğunu kaydederek, yeni hava operasyonlarının gerçekleştirilmeye devam edeceğini ifade etti. Jean-Yves Le Drian açıklamasında, “Fransa, dün gece Suriye’nin Rakka kentindeki IŞİD’e ait hedefleri vurdu. Bu hava saldırıları ilk değil ve son defa da olmayacak. Fransız jetleri eğitim kamplarını ve hedefleri vurdu” dedi. Fransız Bakan, Suriye’de özellikle de Rakka’da yabancı savaşçılar için eğitim kampları bulunması nedeniyle hava harekatı düzenlediğini kaydederek, IŞİD’in Fransa’nın ana düşmanı olduğunu ifade etti. Öte yandan Le Drian, Rus hava saldırılarının da IŞİD hedeflerini değil muhaliflere ait hedefleri vurduğunu savundu.
Fransa, Suriye’deki IŞİD’e karşı ilk hava operasyonunu 27 Eylül’de başlatarak Deyri Zor yakınlarındaki eğitim kamplarını vurmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.