Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa’dan Olağanüstü Hali Euro 2016 İçin Uzatma Önerisi

Fransa’da Kasım ayında gerçekleştirilen saldırıların ardından alınan olağanüstü hal kararının Haziran-Temmuz aylarında yapılacak Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle uzatılmasının önerildiği bildirildi.Fransa’da Kasım...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa’da Kasım ayında gerçekleştirilen saldırıların ardından alınan olağanüstü hal kararının Haziran-Temmuz aylarında yapılacak Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle uzatılmasının önerildiği bildirildi.
Fransa’da Kasım ayında farklı noktalarda gerçekleştirilen terör saldırılarının ardından 3 ay geçerli olacak şekilde olağanüstü hal kararı alınmış, karar daha sonra 26 Mayıs’a kadar uzatılmıştı. Fransa Başbakanı Manuel Valls, bugün yaptığı açıklamada bu yıl Fransa’da yapılacak olan Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle olağanüstü hal kararının bir kez daha uzatılmasını talep edeceklerini duyurdu. Mevcut olağanüstü halin 26 Mayıs’a kadar geçerli olduğunu hatırlatan Valls, hükümetin olağanüstü hal kararını Fransa’da 10 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek uluslararası turnuva kapsamında 2 ay daha uzatılmasını istediğini kaydetti. Güvenliğin üst düzeyde sağlanması gerektiğini belirten Fransız Başbakan, “Olağanüstü hal kararı kalıcı bir durum değil. Ancak, bu tür büyük bir olay nedeniyle uzatmaya karar verdik” dedi.
Valls, Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve’nin ilerleyen saatlerde alınması öngörülen önlemleri Bakanlar Kurulu’nda paylaşacağını ifade etti.
Kararın geçerli olabilmesi için parlamentoda yapılacak oylamada kabul edilmesi gerekiyor. Olağanüstü halin Fransa Bisiklet Turu’nu da kapsaması öngörülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.