Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa’daki Türk Vatandaşları Da Oy Kullanmaya Başladı

Türkiye’de 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak Milletvekili seçimi için Avrupa’nın bir çok ülkesinde olduğu gibi Fransa’nın başkenti Paris’te yaşayan Türk vatandaşları bu sabah yerel saatle saat 10:00 da Türkiye’nin Paris Başkonsolosluğu’nda...

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2015 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2015 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak Milletvekili seçimi için Avrupa’nın bir çok ülkesinde olduğu gibi Fransa’nın başkenti Paris’te yaşayan Türk vatandaşları bu sabah yerel saatle saat 10:00 da Türkiye’nin Paris Başkonsolosluğu’nda oy kullanmaya başladılar.
Almanya’dan sonra yurtdışında en çok Türk seçmenin bulunduğu Fransa’da oy kullanma işlemi başladı. Bu sabah yerel saatle saat 10:00 da Fransa’daki Paris Başkonsolosluğu’nun yanı sıra, Bordeaux, Nantes, Marsilya, Lyon, Strasbourg, Başkonsolosluklarında mevcut 19 sandıkta vatandaşlar oy kullanmaya başladı.
Başkonsolos’luk mensupları ve sandık kurul görevlileri her hangi bir eksiklik olmasın diye çok sıkı bir şekilde kontrol yapıldıktan sonra oy kullanmak üzere vatandaşlar içeriye alındı. Başkonsolosluğa oy vermek üzerine gelen vatandaşlar sıkı güvenlik kontrolünden geçerek oy kullanma alanına alındı.
Oy kullandıktan sonra konuşan Fevzi Yeşiltepe, “Fransa’da olsak da bedenen buradayız, ruhen ülkedeyiz. Ülkedeki bir görevi yapmış oluyoruz” 110 kilometre uzaklıktan geldiğini ve trafik olduğunu belirten Yeşiltepe, ülkeyi düşündüklerinden bunun çok da zor olmadığını kaydetti.
Hasan Korkmaz da “Vatanımıza milletimize hayırlı olsun” diyerek yurt dışında oy kullanmanın gurur verici olduğunu ifade etti.
Kızıyla birlikte oy kullanan Yunus Yağmur ikinci kez yurt dışında oy kullandığını ve bunun vatandaşlık görevi olduğunu söyledi.
Türk vatandaşları, bunun vatandaşlık görevleri olduğunu ve oy kullanmada ulaşım dışında sıkıntı yaşamadıklarını kaydetti.
Almanya’dan sonra yurtdışında en çok Türk seçmenin bulunduğu Fransa’da yaklaşık olarak 318 bin civarında seçmenin bulunuyor. Fransa’da Paris Başkonsolosluğu’nun yanı sıra, Bordeaux, Nantes, Marsilya, Lyon, Strasbourg, Başkonsolosluklarında mevcut 19 sandıkta vatandaşlar oy kullanacak
25 Ekim’e kadar hafta sonları da dahil olmak üzere oy kullanma işlemi yerel saatle 10.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilebilecek.
Hafta içi iş güne denk gelen günlerde oy sandıkları başında fazla sıra olmayacağı düşünülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.