Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa'da yayaların üzerine araç sürüldü: 2'si ağır 11 yaralı

Fransa'nın Dijon şehrinde bir sürücü, aracını yoldan geçen yayaların üzerine sürdü. Saldırganın tekbir getirerek, şehrin 5 ayrı noktasında yayaları ezdiği iddia edildi. Şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Saldırıda 2'si ağır...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa'nın Dijon şehrinde bir sürücü, aracını yoldan geçen yayaların üzerine sürdü. Saldırganın tekbir getirerek, şehrin 5 ayrı noktasında yayaları ezdiği iddia edildi. Şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Saldırıda 2'si ağır 11 kişi yaralandı. Fransa'da önceki gün de bir karakolda 3 polis bıçaklanmıştı.

Fransız Haber Ajansı (AFP), saldırganın psikolojik sorunları sebebiyle tedavi gördüğünü duyurdu. Fransa İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre-Henry Brandet, 40 yaşındaki şahsın 1990'lı yıllarda işlediği suçlar nedeniyle polis tarafından tanındığını söyledi. Fransa Başbakanı Manuel Valls da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada saldırıya uğrayan mağdurlara dayanışma içerisinde olduklarını duyurdu.

Önceki gün de Fransa'nın batısında bulunan Tours'da bir polis karakoluna bıçaklı saldırı düzenlenmişti. 20'li yaşlarında olduğu belirtilen bir kişi tekbir getirerek 3 polisi yaralamıştı. Daha sonra ise polisler tarafından vurularak öldürülmüştü. Hayatını kaybeden şahsın Burundi doğumlu olduğu ve sonradan İslam'ı seçtiği iddia edildi.

Yaşanan olaylar sonrası Fransa'da güvenlik önlemleri artırıldı. İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, güvenlik kuvvetlerini daha dikkatli olmaları konusunda uyardı. Polislerin ve kamuya açık alanlarda devriye gezen jandarma kuvvetlerinin kişisel güvenlik önlemlerini artırmasını istedi. Fransa Camiler Birliği (UMF) polislere yönelik saldırı eylemini en sert ifadelerle kınadığını duyurdu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.