Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa'da terör zanlılarının hücresinde cep telefonu bulundu

Fransa'da çoğunluğu terör saldırısı hazırlığında olmaktan tutuklananların hücrelerinde yapılan aramada; cep telefonu, hafıza kartı ve bilgisayar malzemelerine ulaşıldı.Paris'teki terör saldırılarından sonra cezaevi yönetimleri en...

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2015 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2015 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa'da çoğunluğu terör saldırısı hazırlığında olmaktan tutuklananların hücrelerinde yapılan aramada; cep telefonu, hafıza kartı ve bilgisayar malzemelerine ulaşıldı.

Paris'teki terör saldırılarından sonra cezaevi yönetimleri en tehlikeli olarak adlandırdığı yaklaşık 80 tutuklunun hücresinde arama gerçekleştirdi. Charlie Hebdo saldırganlarından Şerif Kouachi ile Yahudi marketine yönelik saldırı gerçekleştiren Amedy Coulibaly'nin yakın arkadaşı Cemal Beghal'in hücresinde yapılan aramada cep telefonu bulunduğu kaydedildi. Paris'teki Amerika Büyükelçiliği'ne saldırı hazırlığında olmakla suçlanan Beghal'in telefonu incelemeye alınırken saldırılardan önce Kouachi ve Coulibaly ile irtibata geçip geçmediğinin araştırıldığı belirtildi.

Ayrıca 1995 yılında Saint-Michel metro istasyonuna yönelik bombalı saldırı gerçekleştiren Raşid Ramda'nın hücresinde gerçekleştirilen aramada da SIM kart ve hafıza kartı ele geçirildi.

2012'de Fransa'ya yönelik bombalı saldırı hazırlığında olduğu belirtilen Cannes-Torsi örgütünün liderinin hücresinde de cep telefonu ve hafıza kartının bulunduğu kaydedildi. Ele geçirilen materyaller incelemeye alınırken, hapishaneye cep telefonlarının nasıl sokulduğu araştırılıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.