Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa’da Sendikalar Ve Öğrencilerin Yeni Çalışma Yasası Protestosu

Fransa’da sendikaların ve öğrencilerin “yeni çalışma yasası” protestoları devam ederken, gösterilerde eylemciler ile polis arasında arbede yaşandı.Fransa’da işsizliği düşürme ve istihdam piyasasında esneklik sağlama amacıyla Çalışma...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 19:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 19:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa’da sendikaların ve öğrencilerin “yeni çalışma yasası” protestoları devam ederken, gösterilerde eylemciler ile polis arasında arbede yaşandı.
Fransa’da işsizliği düşürme ve istihdam piyasasında esneklik sağlama amacıyla Çalışma Bakanı Myriam El Khomri tarafından hazırlanan yeni çalışma yasasını
"kazanılmış hakların geri alınması" olarak değerlendiren sendikalar ile öğrencilerin protestoları sürüyor. Bazı göstericiler, eylemin düzenlediği güzergahtaki bir polis aracını ateşe verdi. Polis gösterinin düzenlendiği güzergah ve çevresindeki yollara barikat kurarken, metro istasyonları da kapatıldı. Gösteriyi izleyen basın mensupları kask ve gaz maskesi takarak gösteriyi izlerken, yüzü kapalı bazı göstericilerin basın mensuplarına da saldırdıkları görüldü.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, söz konusu yasanın iptaliyle ilgili yaptığı açıklamada, yasanın iptalinin söz konusu olamayacağını söyledi.
“Reform yapmakta kararlıyız” diyen Hollande’ın bu açıklamalarına karşı sendikalar ve öğrenciler düzenledikleri gösterilerle protesto ederken, sık sık göstericilerle polis arasında çatışma meydana geliyor.
Öte yandan İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve de yaptığı açıklamada yasaya karşı düzenlenen protestolarda polis tarafından sorgulananların sayısının bin kişiyi çoktan aştığını söyledi.
Fransa’daki yoğun protestolara hedef olan yeni çalışma yasasıyla günlük azami 10 saat olabilen çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.