Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa’da Gençler Çalışma Yasasını Protesto Etti

Fransa’da çalışma yasasını protesto eden yüzlerce gencin Paris’in ünlü Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdiği protesto gösterisinde 12 kişi gözaltına alındı.Fransa Çalışma Bakanı Myriam El Khomri tarafından hazırlayan yeni çalışma...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa’da çalışma yasasını protesto eden yüzlerce gencin Paris’in ünlü Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdiği protesto gösterisinde 12 kişi gözaltına alındı.
Fransa Çalışma Bakanı Myriam El Khomri tarafından hazırlayan yeni çalışma yasasına karşı tepkiler çığ gibi büyüyor. Sendikaların, çalışanların başlattığı protestolara gençlerin de katılması olayların büyümesine ve ülke geneline yayılmasına neden oldu. Çalışma yasasına karşı tepkiler, gece eylemleriyle devam ediyor. Dün akşam da yüzlerce genç yeni çalışma yasasını protesto etmek için Paris’in ünlü Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Oturma eylemi yapan göstericiler hükümet karşıtı slogan atarak tepkilerini dile getirdi. Polisin ‘dağılın’ uyarısına uymayan göstericiler polisle çatıştı. Polis, çevrede bulunan binalara zarar veren ve polis aracını ateşe veren öfkeli grubu dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı. Polis, eyleme katılan 12 kişiyi yasadışı gösteriye katıldıkları gerekçesiyle göz altına aldı.
Fransa’da tartışmalara neden olan yeni çalışma yasa tasarısına karşı çıkan vatandaşlar “Nuit Debout” (Gece Ayakta) adını verdikleri hükümet karşıtı gösterilerine 31 Mart’ta başlamıştı. Yeni yasa tasarısına göre günlük en fazla 10 saat olan çalışma süresinin 12 saate çıkarılması, iş verene geniş haklar tanıması ön görülüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.