Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa'da askeri üsse girip el bombası ve patlayıcı madde çaldılar

Fransa'nın Marsilya yakınlarındaki bir askeri lojistik tesisten el bombaları ile patlayıcı madde çalındı.Fransız medyası, Fransa Kara Kuvvetleri'ne ait Miramas lojistik üssündeki mühimmat deposuna bir ya da birçok kişinin Pazar gecesi sızmayı...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa'nın Marsilya yakınlarındaki bir askeri lojistik tesisten el bombaları ile patlayıcı madde çalındı.

Fransız medyası, Fransa Kara Kuvvetleri'ne ait Miramas lojistik üssündeki mühimmat deposuna bir ya da birçok kişinin Pazar gecesi sızmayı başardığını duyurdu. Askerlerin, mühimmat deposunun etrafındaki tellerin kesilmiş olduğunu fark etmesiyle ortaya çıkan hırsızlık olayında şüphelilerin 180 fünye ile 40'tan fazla el bombalasını çalarak kayıplara karıştıkları kaydedildi. Olay sonrası Marsilya Savcılığı 'örgüt tarafından işlenen hırsızlık' suçlamasıyla soruşturma başlattı. Hırsızlık olayında içerden işbirlikçilerin olabileceği ihtimalinin de dikkatle incelendiği kaydedildi.

Ocak ayının hemen başında Paris'teki terör saldırıları nedeniyle güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde tutulduğu Fransa'da yaşanan hırsızlık olayı terör endişelerini de artırdı. Miramas Belediye Başkanı Frederic Vigouroux, şehirlerindeki askeri üs'te yaşanan hırsızlık olayından derin endişe duyduğunu açıkladı.

Marsilya'nın kuzeybatısındaki Miramas Askeri Üssü'nün çoğunlukla Fransa'nın yurtdışı operasyonlarındaki lojistik destek için kullanıldığı belirtildi. Son olarak Fransa'nın Mali'de gerçekleştirdiği askeri operasyonda lojistik desteğin de bu tesisten sağlandığı aktarıldı. Fransız medyası, askeri kışlalarda olduğu gibi etrafı yüksek duvarlarla çevrili olmayan lojistik üs'te güvenlik kamerasının da bulunmadığını iddia etti. Lojistik tesisde asker ve sivil toplam 200 kişinin görev yaptığı geceleri ise nöbet tutan birkaç güvenlik görevlisi ve askerin dışında kimsenin kalmadığı kaydediliyor.

Miramas'da yaşanan hırsızlık olayı sonrası Fransa Savunma Bakanlığı, tüm askeri tesislerde güvenlik önlemlerinin artırılması emrini verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.