Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa’da 14 Temmuz Ulusal Bayram kutlanıyor

Fransa, monarşiden demokrasiye geçişi temsil eden Fransa Ulusal Bayram’ını kutluyor.Fransa monarşiden demokrasiye geçişi temsil eden 14 Temmuz Fransa Ulusal Bayram’ını coşkuyla kutluyor. Paris’in ünlü Champs-Elysees Meydanı’nda yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa, monarşiden demokrasiye geçişi temsil eden Fransa Ulusal Bayram’ını kutluyor.
Fransa monarşiden demokrasiye geçişi temsil eden 14 Temmuz Fransa Ulusal Bayram’ını coşkuyla kutluyor. Paris’in ünlü Champs-Elysees Meydanı’nda yapılan kutlamalar kapsamında başkent Paris’te askeri geçit töreni düzenlendi. binlerce kişinin izlediği törende, Fransız askerleri gövde gösterisi yaptı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa Başbakanı Manuel Valls, Fransız bakanlar ve milletvekillerinin de katıldığı törende, Fransız Hava Kuvvetlerine ait uçaklar da akrobasi gösterisi gerçekleştirdi. Uçaklar, gösterisi sırasında gökyüzünü Fransız bayrağının renklerine boyadı. Deniz, hava ve kara birliklerinin gösteri yaptığı töreni binlerce kişi izledi.
Bugün Bastille Günü olarak bilinen ve Fransa’da Ulusal Bayram olarak kutlanan 14 Temmuz’da, monarşi karşıtlarının tutulduğu Bastille Hapishanesi’ne baskın düzenlenmişti. Monarşik düzenin yetersiz kalması, vergilerin yükseltilmesi ve gıda ürünlerinin her geçen gün daha pahalı olmasını protesto eden isyancılar, 14 Temmuz 1789’da Kraliyet yönetimini temsil eden Bastille Hapishanesini bastı. İsyancılar, Kral 16. Louis’in Monarşi karşıtlarını serbest bırakılmasını amaçladı. Yaşanan çatışma sonucunda şehrin valisi ve 98 isyancı hayatını kaybederken, Kral 16. Louis ve karısı Kraliçe Marie Antoniette idam edildi. Yaşanan baskın Fransız ihtilalinin parlama noktasıdır.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.