Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa ile Rusya arasında 'savaş gemisi' çıkmazı

Fransa, Rusya'ya satacağı savaş gemileri ile ilgili şartların henüz oluşmadığını açıkladı.Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin, "Böyle bir teslimat için bugün itibariyle şartar henüz yerine getirilmemiştir." ifadelerini kullandı. Şartların...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa, Rusya'ya satacağı savaş gemileri ile ilgili şartların henüz oluşmadığını açıkladı.

Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin, "Böyle bir teslimat için bugün itibariyle şartar henüz yerine getirilmemiştir." ifadelerini kullandı. Şartların ne olduğuna da açıklık getiren Fransız Bakan, Ukrayna'nın normalleşmesinde Rusya'nın pozitif rol oynamasını beklediklerini aktardı. Eskiye oranla iyiye giden bir durumun oluştuğuna da dikkat çeken Sapin, ama hâlâ endişelerin devam ettiğini aktardı.

Rusya ile Fransa 2011 yılına Mistral sınıfı helikopter taşıyan iki adet savaş gemisinin satışı konusunda anlaşmış ve 1,2 milyar Euro'luk sözleşme imzalamıştı. İlk geminin Ekim ayı içerisinde teslim edilmesi bekleniyordu. Rusya tarafından dün yapılan açıklamada savaş gemilerinin ilkinin Kasım ayı ortalarında teslim alınacağı duyuruldu. Rusya, teslimatın yapılmaması halinde Fransa’nın uluslararası ticaret anlaşmalarını ihlal edeceğini öne sürüyor.

Fransa tarafından Rusya'ya şatışı gerçekleştirilen savaş gemilerinden ilki Vladivostok'un denemeleri ise geçtiğimiz hafta başarıyla gerçekleştirildi. Vladivostok, mürettebatın haricinde 450 asker, 16 helikopter ve 60 tank taşıma kapasitesine sahip. Diğer savaş gemisi Sivastopol'un yapımı ise henüz tamamlanmadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.