Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa, Ebola virüsüne yakalanan ilk vatandaşı için alarmda

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) için gönüllü olarak Liberya'da çalışan bir Fransız vatandaşının Ebola virüsüne yakalandığı açıklandı. Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ebola virüsüne yakalanan ilk Fransız...

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2014 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2014 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) için gönüllü olarak Liberya'da çalışan bir Fransız vatandaşının Ebola virüsüne yakalandığı açıklandı. Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ebola virüsüne yakalanan ilk Fransız vatandaşı olan doktorun, bir kaç haftadır bölgede gönüllü olarak çalıştığı kaydedildi.

Salı gününden beri Liberya'nın başkenti Monrovia'da gözlem altında tutulduğu belirtilen Fransız hastanın, ambulans uçakla Fransa'da Begin Askeri Hastanesi'ne nakledileceği belirtildi. Fransa Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, hastanın özel ambulansla, üst seviyede güvenlik koşulları altında Fransa'daki askeri hastaneye taşınacağı belirtildi. Sınır Tanımayan Doktorlar tarafından yapılan açıklamada ise Fransız hastanın daha önce diğer Ebola virüsüne yakalanan hastaların da taşındığı, Amerikan şirketinden kiraladıkları özel bir uçakla Fransa'ya götürüleceğini belirttiler. MSF Direktörü Bertrand Draguez de hastanın Fransa'ya nakledilmesi için ambulans uçağı beklediklerini belirterek, daha hızlı hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Ebola virüsüne yakalanan genç Fransız doktorun Paris'in güney doğusundaki Begin Askeri Hastanesi'nde tedavi edileceği belirtildi. Hastanede Ebola virüsüne yakalanan hastalar için özel bir bölümün olduğu vurgulandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.