Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Frankofon Basın konferansında Gençlik ve Medya ele alındı

Uluslararası Frankofon Basın Birliği (UPF) Fransızca konuşan ülkelerin medyalarını 'Gençlik ve Medya: Dijital tehlikeler' başlıklı konferansta bir araya getirdi. Fransızca konuşan ülkelerin medyaları arasında karşılıklı iş birliği...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Frankofon Basın konferansında Gençlik ve Medya ele alındı
Uluslararası Frankofon Basın Birliği (UPF) Fransızca konuşan ülkelerin medyalarını 'Gençlik ve Medya: Dijital tehlikeler' başlıklı konferansta bir araya getirdi. Fransızca konuşan ülkelerin medyaları arasında karşılıklı iş birliği ve anlayışın geliştirilmesinin amaçlandığı konferans, Senegal’in başkenti Dakar’da bulunan King Fahd Palace Oteli'nde başladı. Dünyada yaşanan her önemli olayın fotoğraflarının anında internette paylaşıldığı günümüzde sosyal medyanın olumsuz etkilerinden gençlerin nasıl korunacağına konferansta çözüm arandı.

Bu yıl 43.sü düzenlenen konferansa Senegal Başbakanı Mohamed Ben Abdallah Dionne ve yerli ve yabancı basın mensupları katılıyor. Konferans, 3 gün sürecek.

Başbakan Mohamed Ben Abdallah Dionne, "Dünyamızı yeniden inşa ederken bunu basın ile yapabiliriz. Yeni yüzyılın kitle iletişim araçlarının teknoloji üzerine kurulması ile sorunlar bütün dünyayı etkileyerek yaşanıyor. Görsel, yazılı ve internetteki haberlere dikkat edilmesi, gençlerin ve çocukların da düşünülmesi gerekli. TV’de yayınlanan şiddet sahneleri sırasında pasif durumda ve algılarınız kısmen açıkken, video ve oyun içerisinde rol alındığı için gençler üzerinde etkisi fazla." şeklinde konuştu.

Dünyaca ünlü sanatçı Youssou N'Dour, "Bir yeri onarırken bir yeri yıkmamak gerek. Basının temel kriterlerini her zaman gözümüzün önümüzde bulunduran medyacılar olmalıyız. Bu günü düşünerek geleceğin temelleri olan gençlerimizi savunmasız ve korumasız bırakmamalıyız." ifadelerini kullandı.

Konferansa 23 ülkeden yaklaşık 300 gazeteci katıldı. Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, 22 Kasım'da kapanış programında konuşacak. Konferasın ikinci gününde gazetecilik sorunları, üçüncü günü Frankofon gazetecileri arasında iş birliği ele alınacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.