Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Frankfurt’ta Türkler bayram namazı için camilere akın etti

Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları sabah erken saatlerde bayram namazını kılabilmek için camilere akın ederken Frankfurt’taki Türkler bayram namazı için Mörfelden Mimar Sinan Camii’nde buluştu.Tüm İslam ülkelerinde olduğu gibi Almanya’da...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları sabah erken saatlerde bayram namazını kılabilmek için camilere akın ederken Frankfurt’taki Türkler bayram namazı için Mörfelden Mimar Sinan Camii’nde buluştu.
Tüm İslam ülkelerinde olduğu gibi Almanya’da da Ramazan bayramı coşku ile kutlandı. Dedeli torunlu üç neslin bir arada bayram namazı kıldığı Frankfurt yakınlarındaki Mörfelden Mimar Sinan Camii’nde cemaat dışarı taştı. Birlikte namaz kılınarak tekbir ve dualarla Ramazan ayı uğurlanırken, Türk İslam alemi için dualar edildi. Namaz çıkışı camiyi yönetimi tarafından cemaate tatlı ikram edildi. Küçükler büyüklerin ellerini öperek hem harçlıklarını aldı, hem de bayramlaşmanın güzel bir adeti de yaşatılmış oldu. Namazın ardından vatandaşlarımızın aileleriyle bayramlaşmak üzere evlerini yolunu tuttular.
KÖLN’DE CAMİLER DOLUP TAŞTI
Köln Diyanet İşleri Türk İslam Birliği DİTİB Merkez Camisi bayram namazında dolup taştı. Bayram namazını birlikte eda eden Müslümanlar namaz sonrası birbirleriyle bayramlaştılar. Namazının ardından Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, Köln Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Dilek ve Merkez Cami din görevlisi Emre Şimşek vatandaşlarla teker teker bayramlaştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.