Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Frankfurt’ta sandıklara yoğun ilgi

Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşları anayasa değişikliği referandumu için bu sabahtan itibaren Başkonsolosluk binalarına akın ederek oylarını kullanmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşları anayasa değişikliği referandumu için bu sabahtan itibaren Başkonsolosluk binalarına akın ederek oylarını kullanmaya başladı.

Almanya’nın Frankfurt Başkonsolosluğu önünde uzun kuyruklar oluşturan Türk vatandaşları hafta içinde 8, hafta sonu ise 10 sandıkta oy kullanacaklar. Yurt dışının tek seçim bölgesi olmasından dolayı da her Türk vatandaşı istediği seçim sandığında oyunu kullanabilecek. Önce kimlik ardından da güvenlik kontrolünden geçen seçmen daha sonra sandık başına giderek oy kullanıyor.

Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, “Hafta için 8 sandık hafta sonu ise 10 sandıkta vatandaşlarımızın oylarını kullanacaklar. Oy verme işlemi 9 Nisan’a kadar devam edecek. Ayrıca yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlarımızın 16 Nisan’a kadar gümrük kapılarında oy kullanma imkanı bulunuyor. Oy verme işlemi sakin ve huzurlu bir şekilde devam ediyor. Sonuna kadar böyle devam etmesini umuyoruz” dedi.

Karartı, bölgede 142 bin kayıtlı seçmenin bulunduğunu belirterek, “En son Kasım 2015 seçimlerinde yaklaşık 57 bin oy kullanmıştı. Yüzde 40 gibi bir katılım olduğunu söyleyebiliriz. Bu seçimde katılımın ne kadar olacağını kestirmek güç tabi ama aşağı düşeceğini zannetmiyoruz biraz daha artış da olabilir. Vatandaşlarımızın oy verme işleminin sakin ve huzurlu geçmesi için gerekli önlemleri aldık. Hem Frankfurt Emniyeti hem de özel güvenlik şirketi tarafından sağlanan güvenlik hizmetiyle seçimlerin huzurlu, sorunsuz bir şekilde gerçekleşeceğini ümit ediyoruz" diye konuştu.

Sandıkların korunmasına ilişkin ise Karartı, “Başkonsolosluğumuzdaki güvenlikli, kilitli bir odada muhafaza ediyoruz. Bu güvenlikli odamızın anahtarları sandık sağlama ve ulaştırma komisyonu üyelerinde de mevcut. Hem onlarda hem biz de olan kilitlerle güvenli bir şekilde sağlanıyor” ifadelerini kullandı.

“Bir oy bir candır”

AK Parti Yurtdışı Seçim Kurulu Hessen Eyaleti Başkanı Bilali Açıkgöz, sosyal medya, telefon hattı üzerinden seçmenlere ulaşmaya çalıştıklarını, referandum hakkında bilgilendirme yaptıklarını belirterek, “İnanıyorum katılım bu referandumda son günlerde Almanya’da yaşadığımız olaylardan dolayı katılım son seçimlere göre artacaktır” dedi.

AK Parti Yurtdışı Seçim Kurulu Hessen Eyaleti Başkan Yardımcısı Erkan Arslan da batının son zamanlarda Türk vatandaşlarına dönük antidemokratik tutumu göz önünde bulundurarak oy verdiğine dikkat çekti. Arslan, “Demokratik değerlere sahip çıkılacak şekilde en güzel tepki sandıkta yansır düşüncesiyle, doğru yere oyumu bastığıma inanıyorum. Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın da, Hollanda da yerlerde sürüklenen ve itlerin ısırılmasına maruz kalan kardeşimizi unutmamaları gerektiğini düşünüyorum. Oy verirken vicdanlarının sesini dinlemeleri gerektiğine inanıyorum” dedi.

AK Parti Yurtdışı Seçim Kurulu Hessen Eyaleti Kadın Kolları Başkanı Refika İğdeli ise kadın kollarının yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi ve referandumun son gününe kadar çalışacaklarını söyledi. İğdeli, “Bir oy bir candır. Bu referandum ülkemizin olduğu kadar dünyanın selameti için de önemlidir” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.