Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Francois Hollande:

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, önce İngiltere’nin AB’den ayrılma şartlarının konuşulması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, önce İngiltere’nin AB’den ayrılma şartlarının konuşulması gerektiğini söyledi.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel de daha önce "İngiltere’nin Birlikten ayrılma şartları görüşülmeden ticari anlaşma yapılamaz" demişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande’ın Theresa May’e İngiltere’nin Birlikle ticari ilişkilerin görüşülmesinin beklemesi gerektiğini söylemesinin İngiltere Başbakanı May’e yeni bir darbe olduğu şeklinde yorumlandı.

Fransoi Hollande, AB birliği Başkanı Donald Tusk’la yaptığı telefon konuşmasında "Ayrılık görüşme takvimi"nin, Theresa May’in, hükümetinin görüşmelere yaklaşımını sunmasından sonrasında belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Theresa May, İngiltere’nin AB ile ticari ilişkilerinin geleceğinin ayrılma görüşmeleri ile eş zamanlı olarak yapılmasını istediğini söylemişti.

Hollande’ Avrupa Birliği Başkanı Tusk’a gönderdiği mektupta, ayrılma şartlarının görüşülmesinde ilerleme kaydedilmesi durumunda, İngiltere ile ticari gelecek konusunda görüşme açılabileceğini söyledi.

Hollande, May’e , AB kurallarına saygı ve AB üyesi 27 ülkenin menfaati gereği, belirsizliklerin kalkması için görüşmelerin “net ve yapıcı” olması gerektiğini söyledi.

Merkel ayrılık ve ticari ilişkilerin paralel görüşülmesini reddederek, May’nin planını bozdu

Angela Merkel, AB anlaşmasının 50. maddesine göre dün başlayan Brexit görüşmeleriyle İngiltere ile Birlik arasındaki ticari geleceğinin eş zamanlı olarak görüşülmesini reddetmişti.

Merkel, AB ile İngiltere’nin gelecekteki ilişkilerinin ayrılık görüşmelerinin bitmesinden önce ele alınamayacağını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.