Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fotoğraf fuarına son model makinalar damgasını vurdu

ABD'nin New York şehrinde devam eden 30. PDN PhotoPlus Uluslararası Konferans ve Fuarı’nda son model fotoğraf makinaları sergilendi. Jacob Javits Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlenen fuarda Canon, Nikon, Sony ve Leica gibi fotoğraf makinesi üreticileri,...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fotoğraf fuarına son model makinalar damgasını vurdu
ABD'nin New York şehrinde devam eden 30. PDN PhotoPlus Uluslararası Konferans ve Fuarı’nda son model fotoğraf makinaları sergilendi.

Jacob Javits Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlenen fuarda Canon, Nikon, Sony ve Leica gibi fotoğraf makinesi üreticileri, yeni model fotoğraf makinalarını tanıttı. Fotoğraf endüstrisinin önde gelen isimlerden Canon, piyasaya yeni sürdüğü EOS 70 D modelini fotoğrafseverlere tanıttı. EOS 60D’nin bir üst modeli olarak piyasaya sürülen EOS 70D, 20.2 megapiksel, DIGIC 5+ işlemciye sahip. Saniyede tam çözünürlükte 7 kare fotoğraf çekebilen 70D, wi-fi uyumlu ve GPS lokasyonu özelliklerine sahip. Makinanın ekranı ise dokunmatik.

Canon’un bir yıl önce piyasaya sürdüğü EOS-1DX modelide katılımcılardan büyük ilgi gördü. Saniyede 12 kare çekebilen makina DIGIC5+ işlemciye ve tam kare 18 megapiksel sensör standardına sahip.

Yine fotoğrafçılık sektöründe önemli bir yere sahip olan Nikon’da ‘Nikon D5300’ modelini tanıttı. 24.2 milyon megapiksele sahip D5300, HD kalitesinde görüntü çekebiliyor ve kablosuz internete bağlanabiliyor. Nikon sözcüsü Mark Soares, Nikon D5300’ün , hem hafif hemde çok iyi özelliklere sahip bir makina olduğunu söyledi. Soares, yeni makinanın 799 dolara piyasa sürüldüğünü açıkladı.

Nikon’un bir başka dikkat çeken modeli ise Nikon 1 AW1 oldu. Dünyanın ilk su geçirmez, değişebilir lens özelliğine sahip.

Birbaşka tekonoji devlerinden Sony ise, Alfa 7R modelini tanıttı. Makinanın en önemli özelliklerinden bir tanesi, takılan objektiflerin değişebiliyor olması. Sony ayrıca yeni ürettiği, teleobjektiflerini de tanıttı.

Leica firması ise D-Lux6 model makinasını ürününü katılımcılara tanıttı. D-Lux6, az ışıkta bile iyi bir fotoğraf çekebiliyor. Leica’nın yeni modeli, HD kalitesinde video çekiyor.

Fuarda, fotoğraf makinlarının yanı sıra, yazıcı, stüdyo fotoğrafçılığı için gerekli olan ekipmanlar ve çok sayıda kamera tanıtımı da yapıldı. Fotoğrafseverler, firmaların yeni ve eski ürün makinalarını kullanma şansı buldu.

Fuarda, profesyonel fotoğrafçılar seminer ve konferanslarda kariyerlerinde yaşadıkları tecrübelerini anlatıyor. Bu yılki konferansın ana temasını, fotoğrafın geleceği ve uzayda nasıl fotoğraf çekileceği konuları oluşturdu. Konuşmacılar arasında yer alan Astronot Donald Pettit, uzayda fotoğraf çektiği sırada yaşadığı tecrübelerini aktardı.

Konferans ve fuar için 24 binden fazla profesyonel fotoğrafçının kayıt yaptırdığı ve 300 civarında firmanın katıldığı bildirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.