Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Flaş iddia! AB yetkililerini taşıyan uçak düştü!

Malta’da, küçük bir uçak düştü. Kazada en az beş kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2016 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2016 16:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Flaş iddia! AB yetkililerini taşıyan uçak düştü!
Hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz netleşmedi. Yetkililer, havalimanında çalışmaların sürdüğünü ve uçuşların Sicilya Adası’na yönlendirildiğini belirtti. Uçakta AB sınır yetkilileri olduğu öne sürüldü. Ancak Frontex ölenlerin kendi personeli olduğunu yalanladı.

Kazaya ilişkin detayları sosyal paylaşım platformu Twitter’daki hesabından açıklayan Malta Başbakanı Joseph Muscat, uçak kazasında ölenlerin Libya’daki insan kaçakçılığını önleme görevi kapsamında bu ülkeye giden Fransız yetkililer olduğunu belirtti. Muscat, ölenlerin Fransız pilot ve gümrük gözetleme görevlileri olduğunu kaydetti. Muscat, aynı zamanda görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak düşüşünden önce uçakta herhangi bir patlama olmadığını da aktardı.

11.30'DA SEFERLER BAŞLADI

Malta Today gazetesine kazayla ilgili açıklamada bulunan Malta Dışişleri Bakanı George Vella ise kazaya dair herhangi bir sabotaj izine rastlanmadığını söyledi. Kazanın ardından ikinci bir emre kadar uçuşlara kapatılan Luqa Uluslararası Havaalanı, yerel saatle 11.30'dan itibaren yeniden seferlere açıldı. Bu hava meydanına olan seferlerde iptaller ve gecikmeler yaşandığı ifade edildi.

Kaza sonrası uçağın içindekilerinin Avrupa Birliği Üye Ülkelerinin Dış Sınırlarının Yönetimi için Operasyonel İşbirliği Ajansı (FRONTEX) ya da AB yetkilisi olduğuna dair çıkan haberler ise ilgili kaynaklar tarafından yalanlandı. FRONTEX uçağın kendilerine ait olmadığını açıklarken, AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de uçağın ve uçak içindekilerin herhangi bir AB misyonuyla ilgisi olmadığını duyurdu.

Malta Uluslararası Havalimanı’ndan kalkan ve Libya’nın Misrata şehrine gidecek olan küçük uçak, kalkıştan hemen sonra yere çakıldı. Havalimanı’nda yere çakılan uçaktan, sağ kurtulan olmadı.

Kaza Malta’nın barış zamanlarındaki en büyük uçak kazası olarak kayıtlara geçti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.