Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fırtınanın Almanya’ya Maliyeti 1.2 Milyar Euro

Son iki haftadır Almanya’yı etkisi altına alan seller ve fırtınaların maliyetinin 1 milyar 200 milyon euro civarında olduğu açıklandı.Avrupa’yı etkisi altına alan ve Almanya’da 11 kişinin ölümü ile sonuçlanan sel ve fırtınaların...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Son iki haftadır Almanya’yı etkisi altına alan seller ve fırtınaların maliyetinin 1 milyar 200 milyon euro civarında olduğu açıklandı.
Avrupa’yı etkisi altına alan ve Almanya’da 11 kişinin ölümü ile sonuçlanan sel ve fırtınaların ülkeye verdiği maddi zarar netleşiyor. Alman Sigortacılar Derneği (GDV), doğal afetlerin ülkeye zararının 1 milyar 200 milyon euro civarında olduğunu açıkladı. Fırtına ve sellerin meydana geldiği bölgelerde çalışmalarını tamamlayan sigorta kurumları, otomobillerde meydana gelen hasarın kolay bir şekilde hesaplandığını ancak ev ve iş yerlerinde görülen hasarın net bir şekilde hesaplanabilmesinin zaman alacağını bildirdi.
Öte yandan, zarar gören ev ve iş yerlerinin doğal afetlere karşı sigortalı olanlarına ön ödemeler yapılarak vatandaşların mağduriyetinin giderileceği aktarıldı. Nihai ödemelerin ise raporların tamamlanmasının ardından yapılacağı bildirildi. Bünyesinde 500 milyon sigorta poliçesi bulunan Alman Sigortacılar Derneği (GDV) Başkanı Alexander Erdland, seller ve fırtınalar nedeniyle zarara uğrayanların yaralarının bir an önce sarılacağını belirterek, derneğe bağlı sigortalılara 2015 yılında 2 milyar euronun üzerinde ödeme yapıldığını hatırlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.