Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Firavun’un eşi Nefertiti’nin heykeli 'çirkin' çıkınca, İhvan suçlandı

Mısır’da Minya Valiliği tarafından kentin girişine konulması için heykeltraşlara yaptırılan eski Mısır döneminin "lanetli kraliçesi" ve Firavun eşi Nefertiti’nin heykeli istenildiği gibi çıkmayınca İhvan-ı Müslimin (Müslüman...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2015 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2015 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Firavun’un eşi Nefertiti’nin heykeli 'çirkin' çıkınca, İhvan suçlandı
Mısır’da Minya Valiliği tarafından kentin girişine konulması için heykeltraşlara yaptırılan eski Mısır döneminin "lanetli kraliçesi" ve Firavun eşi Nefertiti’nin heykeli istenildiği gibi çıkmayınca İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) suçlandı.

Ülkenin güneyinde bulunan Minye kentinin Semalud bölgesinde şehrin girişine konulan eski Mısır döneminin güçlü kraliçelerinden Nefertiti’nin aslına uygun olmayan heykeli, tartışmalara neden oldu. Tarihçiler, valilik tarafından konulan heykelin kraliçeye benzemediğini belirterek heykelin derhal kaldırılmasını talep etti.

Ülkedeki bilim adamları, milattan önce 3 binli yıllarda yaşayan Firavun Akhenaton’un eşi Nefertiti’nin elmacık kemikleri avuç içine alınabilecek kadar belirgin, yüzünün karşısındakini etkileyecek şekilde güzel, gözlerinin ise dikkat çekici olduğunu aktararak bunun kasıtlı yapıldığını öne sürdü. Ayrıca bu güzelliklerini kullanarak Firavun, sarayında birçok erkeği etkilediği için "lanetli kraliçe" lakabı verilen Nefertiti’nin güzel ama bir o kadar da tehlikeli yönü olduğuna vurgu yapan tarihçiler, çirkinliğiyle ilgili bir kayda rastlamadıklarını belirtti.

Gelen tepkiler üzerine Semalud bölgesi komutanı Cemal Mübarek, valilik adına yaptığı açıklamada, heykeltraşın böyle bir heykeli yapmayı planlanmadığını bildirdi. Mübarek yapıldıktan sonra 'heykelin çirkinliğini' fark ettiklerini aktardı. Mübarek, heykelin daha sonra İhvan yanlısı kişiler tarafından değiştirildiğini öne sürdü. Olayın mahkemeye intikal ettirileceğini aktaran Cemal Mübarek, heykeli depoya taşıyacaklarını ve 'bu işin peşini bırakmayacaklarını' vurguladı.

Öte yandan Mısır, askeri müdahalenin ardından 'terör örgütü' olarak ilan ettiği Müslüman Kardeşler'e ilk idam kararlarını Minye kentinde vermişti. Mahkeme’nin, aralarında İhvan lideri Muhammed Bedii’nin de bulunduğu 529 kişi hakkında verdiği idam kararlarına uluslararası sivil toplum kuruluşları tepki göstermişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.