Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Finlandiya, Rusya parlamento Başkanı Narışkin’e vize vermedi

Finlandiya, AGİT Parlamenter Asamblesi’ne katılmaya hazırlanan Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin’e vize vermedi. Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de 5-9 Temmuz tarihlerinde asamble toplantısı yapılacak.Konuyla...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2015 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2015 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Finlandiya, AGİT Parlamenter Asamblesi’ne katılmaya hazırlanan Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin’e vize vermedi. Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de 5-9 Temmuz tarihlerinde asamble toplantısı yapılacak.
Konuyla ilgili Rus basınına konuşan Finlandiya Dışişleri sözcüsü Vesa Hyakkinen, gerekçe olarak Narışkin’in Avrupa Birliği’in (AB) Rusya’ya yönelik yaptırım listesinde olduğunu gösterdi. Finlandiya Dışişleri sözcüsü, “Narışkin, bize giriş yapması yasak isimler arasında. Bunu doğrulayabilirim. Diğer soyadları şimdi söyleyemem. Fakat AB yaptırım listesi ile ilgili bilgiler her kese açık. Bu nihai karar alınmadan önce biz diğer AB üyesi ülkeler, AB ve AGİT yönetimi ile istişare yaptık.” dedi.

KREMLİN: KABUL EDİLEMEZ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın sözcüsü Dmitri Peskov, bu kararın çirkin ve kabul edilemez olduğunu ifade etti. Dün açıklama yapan Narışkin, milletvekillerine getirilen gezi sınırlamasının parlamenter ruhuna ve demokrasi ilkelerine aykırı olduğunu aktardı. Ukrayna krizi nedeniyle AB ve ABD Rusya’ya yönelik yaptırımlar uygulamakta.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.