Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Filipinler’de kesilen kurbanlar 50 binden fazla aileye dağıtıldı

Filipinler’e Türk hayırseverler tarafından gönderilen kurbanlar, ülkenin 11 farklı bölgesinde 52 bin aileye ulaştırıldı. Kurban etlerinin son kısmı ise geçtiğimiz cumartesi günü başkent Manila’da dağıtıldı.Filipinler'e Avustralya,...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Filipinler’de kesilen kurbanlar 50 binden fazla aileye dağıtıldı
Filipinler’e Türk hayırseverler tarafından gönderilen kurbanlar, ülkenin 11 farklı bölgesinde 52 bin aileye ulaştırıldı. Kurban etlerinin son kısmı ise geçtiğimiz cumartesi günü başkent Manila’da dağıtıldı.

Filipinler'e Avustralya, Danimarka ile birlikte Türkiye’nin Kahramanmaraş, Ankara, Malatya, Sakarya ve Şanlıurfa şehirlerinden gönderilen kurbanların dağıtımı geçtiğimiz cumartesi günü Manila’da yapılan törenle sona erdi. Ülkenin farklı adalarında Kurban Bayramı süresince kesilen kurbanlar,11 farklı noktada toplam 52 bin aileye dağıtıldı. Son dağıtım ise Manila’da yapıldı.

Kurbanların dağıtımının tamamlanması dolayısıyla Manila’da düzenlenen törene Foundation Uluslararası Türk Okulları Genel Müdürü Malik Gencer, San Juan şehri Valisi Guia Gomez, Mandaluyong şehri Valisi Benjamin C. Abalos, çok sayıda işadamı ve ordu mensubu katıldı.

Filipinler Genelkurmay Başkanlığı tarafından görevlendirilen askerler, etlerin paketlenmesinde ve yardıma muhtaç insanlara dağıtılmasında yardımcı oldu. Manila’daki dağıtımında 7 bin yardıma muhtaç Filipinli aileye kurban eti ulaştırıldı. Dağıtımda Filipinli yetkililer ve Türkler gönüllüler el ele vererek birlikte görev aldı.

Dağıtımda görev alan Edmar Palo isimli üniversite öğrencisi, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Bir Filipin vatandaşı olarak çok mutluyum. Hristiyan, Katolik, Müslüman her dinden insan, bu et dağıtım programı vesilesiyle bütünleşip diğer insanlara yârdim ediyor.” dedi.

Bunu bir et dağıtımı programından ziyade bir hediye takdimi olarak gördüğünü aktaran Filipinler İnşaatçılar Birliği BaşkanYardımcısı Manolito P.Madrasto, “Dünyamızın karmaşa içerisinde olduğu şu anda, bu program insanları bir araya getiren nadir programlarda biridir. Türkiye’yi uzun zamandır biliyorum. Zengin kültürü ve insanlarıyla Filipin halkına bu paylaşımda bulunuyor ve bu durum beni çok heyecanlandırıyor.” açıklamasında bulundu.

Filipinler’in Trinitiy of Asia üniversitesinde akademisyen olarak görev yapan Linda Menegon ise “İnsanlar paylaşacak zaman, sevgi, şefkat ve merhamet gibi birçok şeye sahiptirler. Et dağıtımı, zaman, merhamet ve arkadaşlık paylaşımının bir yoludur. Et dağıtımı görünüşün ve maddiyatın yanında birilerinin hayatını ve kültürünü de paylaşmasıdır ve bence bu harika bir şey.” dedi.

Kurban Bayramı vesilesiyle her yıl Kimse Yok Mu Derneği, Filipinler’deki Türk okulları, Filipinler Türk Ticaret Odası ve Pasifik Diyalog Vakfı kestikleri kurbanları ülkenin farklı bölgelerinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.