Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Faturayı kestiler!

Kanada’nın Fort McMurray kentinde çıkan ve 2 bin 400 evle iş yerini kül eden, binlercesini de duman, toz ve isle kullanılamaz hale getiren orman yangını, sigorta şirketlerinin karşılayacağı zarar açısından ülke tarihinin en büyük afeti oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Faturayı kestiler!
Kanada’nın Alberta eyaletine bağlı Fort McMurray bölgesinde 2 aydan fazla etkili olan orman yangınına ait zarar rakamları ortaya çıkmaya başladı.

Fort McMurray kırsalında 1 Mayıs’ta başlayan ve 3 Mayıs’tan itibaren şehirdeki 90 bin kişinin tahliye edildiği yangın, yakın zamanda tamamen kontrol altına alınmıştı. Fort McMurray kentinde 2 bin 400 ev ve iş yerini kül eden, binlercesini de duman, toz ve isle kullanılamaz hale getiren yangınla ilgili, Kanada Sigortacılar Birliği uzmanları bir rapor hazırladı.

Birliğin raporuna göre, Fort McMurray’da ev, araç ya da iş yerlerini sigorta yaptıranlara ödenecek tazminat rakamı 3,58 milyar dolar oldu. Bu, hesaplanan kategoride bugüne kadar Kanada tarihinde kaydedilen en yüksek zarar rakamı olarak tarihe geçti.

Fort McMurray bölgesinde her biri ortalama 81 bin dolar değerinde 27 bin özel mülkiyet zararı başvurusu yapıldı. Bu bağlamda iş yeri sahibi 5 bin kişi de ortalama 250 bin dolarlık zarar bildirimi yaptı. Aynı raporda 12 bin kent sakininin de ortalama değeri 15 bin dolar olan araç zararı talebinde bulunduğuı kayıtlara geçti.

Yangınla ilgili ilk geçici hasar tespiti ise yangının ilk haftasında Bank of Montreal analistlerinden Tom MacKinnon’ndan gelmişti. MacKinnon raporunda, sadece Fort McMurray kentinin yeniden inşası için 9 milyar dolar gerektiğini belirtmiş, bu analize, enerji, petrol, ormancılık ve inşaat sektörlerindeki zararların dahil olmadığını kaydetmişti. Aynı bankanın ekonomistlerinden Robert Kavcic ise günlük 500 bin varil ham petrol üretilen bölgede, yangın nedeniyle bunun gerçekleşmediğini örnek göstererek, gerçek zararın ancak yangından sonra ortaya çıkabileceğini ifade etmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.