Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fas’ta 'Hocalı Katliamı' düzenlenen programla anıldı

Fas'ta Azerbaycan Büyükelçiliği, Hocalı Katliamı’nın 23. yıl dönümü sebebiyle, 'İnsan Hakları ve Katliamlar' adlı bir program düzenledi. Fas'ın başkenti Rabat'ta Azerbaycan Büyükelçiliği organizasyonunda Fas İnsan Hakları Ulusal...

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 22:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 22:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fas’ta 'Hocalı Katliamı' düzenlenen programla anıldı
Fas'ta Azerbaycan Büyükelçiliği, Hocalı Katliamı’nın 23. yıl dönümü sebebiyle, 'İnsan Hakları ve Katliamlar' adlı bir program düzenledi.

Fas'ın başkenti Rabat'ta Azerbaycan Büyükelçiliği organizasyonunda Fas İnsan Hakları Ulusal Konseyi ve Fas-Azeri Dostluk Derneği tarafından ortaklaşa Hocalı Katliamı anma programı düzenlendi. Programa; Rabat Türk Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, büyükelçiler, diplomatlar, Rabat Mohammed V Üniversitesi’nden akademisyenler, master öğrencileri ve diğer davetliler katıldı. Programa iştirak edenler arasında Fas’ta bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’de vardı.

Programda söz alan Rabat Mohammed V Üniversitesi akademisyenleri, bu tür cinayetler ve katliamlara karşı Roma Statüsü’nde maddelerin olduğunu; ancak mekanizmaların işlemediğini dile getirdi. Akademisyenler, bu maddelerin daha faal hale getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Rabat Azerbaycan Büyükelçiliği Müsteşarı Azer Abbas, katılımcılara Ermenilerin Azerilere karşı yaptıkları katliamlarla ilgili bilgi veren bir konuşma yaptı. Azerbaycan Büyükelçiliği yetkilileri, herkesi bu katliamı tanımaya çağırdı.

Davetlilere Hocalı Katliamı ile ilgili kitap, dergi ve bilgi broşürü dağıtıldı. Program sonunda bir de bildiri yayınlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.