Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fas Kralı'ndan Senegal'e tıbbi cihaz yardımı

Afrika turunun ilk ayağı olan Senegal'de temaslarını sürdüren Fas Kralı 6. Muhammed, Fann Üniversitesi Hastanesi'ne çeşitli tıbbı cihazlar ve ilaç yardımı yaptı.Törene, Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, Sağlık Bakanı Profesör Eva...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 18:46
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fas Kralı'ndan Senegal'e tıbbi cihaz yardımı
Afrika turunun ilk ayağı olan Senegal'de temaslarını sürdüren Fas Kralı 6. Muhammed, Fann Üniversitesi Hastanesi'ne çeşitli tıbbı cihazlar ve ilaç yardımı yaptı.

Törene, Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, Sağlık Bakanı Profesör Eva Marie Cole Seck, Fas Sağlık bakanı Profesör Houcine El Ouardi ve birçok davetli katıldı.

Yapılan bağış ile Senegal’in sağlık sisteminin güçlendirilmesi ve vatandaşların daha kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanması planlanıyor. Bağışlanan araç gereçler arasında acil servis malzemeleri ve diyaliz cihazları; anestezi, nefroloji-diyaliz durumunda kullanılan ve bulaşıcı hastalıklar için antibiyotikler bulunuyor.

Törende konuşan Senegal Sağlık Bakanı Profesör Seck, "Faslı meslektaşlarımız tecrübelerini bizimle paylaşmak istediklerini belirttiler." dedi.

Kralın ziyareti sırasında Fas'la Senegal arasında turizm, başta finans ve balıkçılık sektörlerine dair olmak üzere 13 adet anlaşma imzalanacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.