Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eurovision’da İlk Finalistler Belli Oldu

Bu yıl İsveç’te düzenlenen 61. Eurovision Şarkı Yarışması’nın dün akşam gerçekleştirilen ilk yarı finalinde cumartesi günü yapılacak finalde yarışacak ilk 10 ülke belli oldu.Bu yıl İsveç’in başkenti Stockholm’de gerçekleştirilen...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bu yıl İsveç’te düzenlenen 61. Eurovision Şarkı Yarışması’nın dün akşam gerçekleştirilen ilk yarı finalinde cumartesi günü yapılacak finalde yarışacak ilk 10 ülke belli oldu.
Bu yıl İsveç’in başkenti Stockholm’de gerçekleştirilen 61. Eurovision Şarkı Yarışması’nda ilk finalistler belli oldu. Dün Globe Arena’da gerçekleştirilen ilk yarı final, 2015 Eurovision Şarkı Yarışması’nı kazanan Mans Zelmerlow “Hereos” şarkısını seslendirmesiyle başladı. Renkli dans gösterilerine de sahne olan ilk yarı finalde, Cumartesi gecesi yapılacak olan finale katılmaya hak kazanan 10 ülke belirlendi. Tek tek sahne alan 18 ülke temsilcileri finale yükselebilmek için kıyasıya bir mücadele verdi. Ülke temsilcilerinin şarkılarını seslendirmelerinin ardından oylamaya geçildi. San Marino’yu temsil eden Türk asıllı Serhat yarışmaya veda ederken, “Miracle” Semra Rahimli’nin temsil etti Azerbaycan ve Tatar Türkü Jamala’nın temsil ettiği Ukrayna yarışmaya devam etme hakkı elde etti. İlk yarı finalde başarılı olan Azerbaycan, Rusya, Hollanda, Macaristan, Hırvatistan, Avusturya, Ermenistan, Çek cumhuriyeti, Kıbrıs ve Malta finalde yarışacak. Cumartesi günü yapılacak finalde yarışacak 10 ülkenin daha belirleneceği ikinci yarı final ise yarın akşam gerçekleştirilecek. Öte yandan Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya eleme turlarına katılmadan direkt finalde yarışacak.
Geçtiğimiz yıl Avusturya’nın başkenti Viyana’da yapılan 60. Eurovision Şarkı Yarışması’nda “Heroes” adlı şarkısıyla İsveç temsilcisi Mans Zelmerlow kazanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.