Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Euro Bölgesi, İspanya ve Portekiz’e yaptırım sürecini başlattı

Euro Bölgesi Maliye Bakanları, bugün gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından yüksek bütçe açığı ve bu bütçe açığını kapatmak için yeterli oranda çaba göstermedikleri gerekçesiyle İspanya ve Portekiz’e karşı yaptırım sürecinin...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Euro Bölgesi Maliye Bakanları, bugün gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından yüksek bütçe açığı ve bu bütçe açığını kapatmak için yeterli oranda çaba göstermedikleri gerekçesiyle İspanya ve Portekiz’e karşı yaptırım sürecinin resmi olarak başlatılmasına karar verildiğini duyurdu.
Euro Bölgesi Maliye Bakanları, İspanya ve Portekiz’in bütçe açığı konusunu ele almak için Brüksel’de toplandı. Maliye Bakanları, yüksek bütçe açığı nedeniyle İspanya ve Portekiz’e karşı yaptırım sürecinin resmi olarak başlatılmasına karar verildiğini duyurdu. Her iki ülkenin de AB mali kurallarına göre bağlı olarak, bütçe açığını kapatmak için yeteri kadar çaba göstermedikleri ifade ediliyor. İspanya ve Portekiz’in ceza almamak için AB’ye kendini savunması gerekiyor. Avrupa Komisyonu, İspanya ve Portekiz’in savunmalarının ardından durumu bir kez daha değerlendirerek yaptırımların uygulanıp uygulanmayacağına 20 gün içinde karar vermesi gerekiyor. İspanya ve Portekiz’e yaptırım uygulanmasına karar verilmesi halinde her iki ülkeye gayrı safi yurt içi hasılanın yüzde 0.2 oranına kadar para cezası verilebilir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.