Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski Brezilya Devlet Başkanı: Hükümet sorumluluğu üzerinden atamaz

Brezilya’daki ekonomik kalkınmanın mimarı olarak bilinen eski Devlet Başkanı Fernando Henrique Cardoso, Soma’da yaşanan maden faciasıyla ilgili hükümetin bütün suçla birlikte sorumluluğu üzerinden atamayacağını söyledi. Türkiye’de...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Brezilya’daki ekonomik kalkınmanın mimarı olarak bilinen eski Devlet Başkanı Fernando Henrique Cardoso, Soma’da yaşanan maden faciasıyla ilgili hükümetin bütün suçla birlikte sorumluluğu üzerinden atamayacağını söyledi. Türkiye’de bulunduğu süre içinde siyasi otoritenin söz konusu kazanın bütün sorumluluğunu işletmeciye yükleme gayreti gözlemlediğini söyleyen devlet adamı, "Suçluluk ayrı, sorumluluk ayrı bir şey." diye konuştu.

Temelde yüzey madenciliği yapan Brezilya’da Soma maden faciası türü kazaların olmadığını anlatan Cardoso, “Suçluluk ayrı, sorumluluk ayrı bir şey. Elbette bir kazadan hükümet suçlu tutulamaz. Ama hükümet de bütün suçla birlikte sorumluluğu da üzerinden atamaz.” ifadelerini kullandı.

Brezilya’nın da dünya kupası finallerine yönelik hızlandırılmış stadyum inşaatlarında yaşanan kazalarda dokuz işçinin ölmesi üzerine aynı konuyu tartıştığına değinen Eski Devlet Başkanı, “Burada sorumluluk hükümetindir, çünkü özel şirketlere ihale veren devlet, o ihalenin şartlarına uyulup uyulmadığını da takip etmek durumundadır.” şeklinde konuştu.

Dünyanın en saygın üniversitelerinde siyaset sosyolojisi alanında hocalık yapan Cardoso, akademik kariyerinden sonra önce senatör, sonra dışişleri ve maliye bakanı olarak görev yaptı. Brezilya’da 1995 ilâ 2002 yıllarında devlet başkanlığı yapan Cardoso, Nelson Mandela’nın kurduğu The Elders (İhtiyarlar) grubunun da üyesi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.