Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski başbakanın Küba ziyareti İspanyol hükümetini kızdırdı

İspanya eski Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero’nun, ilişkilerin gergin olduğu Küba lideri Raul Castro ile görüşmesi, İspanyol hükümetini kızdırdı. Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, eski Başbakan Zapatero’nun bu davranışını...

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İspanya eski Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero’nun, ilişkilerin gergin olduğu Küba lideri Raul Castro ile görüşmesi, İspanyol hükümetini kızdırdı.

Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, eski Başbakan Zapatero’nun bu davranışını “sıradışı sadakatsizlik” olarak değerlendirdi. Margallo, eski Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos’un Zapatero’ya eşlik ettiği Havana ziyaretinden haberlerinin olmadığını söyledi.

Alicante şehrinde katıldığı bir konferans öncesi basına konuşan Dışişleri Bakanı Margallo, insan hakları ve demokrasi konusunda attığı adımları dikkate alarak İspanya ve Avrupa Birliği’nin Havana ile zaten müzakere yürüttüğünü hatırlattı ve “Ziyaret sadece sadakatsizlik olmayıp aynı zamanda zamansızlık örneğidir.” dedi.

Bugün Bolivya’ya geçecek olan eski Başbakan Zapatero, Havana’da Devlet Başkanı Raul Castro’nun yanısıra Kübalı bazı bakanlarla da görüşmeler gerçekleştirdi.

Margallo’nun tepkisine şaşırdığını ifade eden eski Dışişleri Bakanı Moratinos, El Pais gazetesine yaptığı açıklamada, Havana Büyükelçiliği’nin ziyaretten haberdar olduğunu dile getirdi. Moratinos, daha sonra Jose Manuel Garcia Margallo’yu telefonla arayarak, amaçlarının İspanyol hükümetini rahatsız etmek olmadığını belirtti. Castro ile ne görüştüklerini Bakan Margallo’ya aktardığını belirten Moratinos, Bolivya ziyaretinin içeriğine dair de bilgilendirme yaptıklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.