Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esed’in savaş uçakları muhalifleri elektronik çipler yardımıyla vuruyor

Suriye’de Esed ordusuna bağlı savaş uçakları kullanılan elektronik çipler vasıtasıyla muhaliflerin yerini belirleyerek vurduğu belirtildi. Ajanların yerleştirdikleri sinyal verici elektronik çipler vasıtasıyla yerleri tespit edilen muhalifler...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye’de Esed ordusuna bağlı savaş uçakları kullanılan elektronik çipler vasıtasıyla muhaliflerin yerini belirleyerek vurduğu belirtildi. Ajanların yerleştirdikleri sinyal verici elektronik çipler vasıtasıyla yerleri tespit edilen muhalifler savaş uçakları tarafından bombalanıyor.

Suriye’de ordunun bombardımanı sebebiyle ağır kayıplar veren muhalifler, savaş uçaklarının yer tespiti konusundaki bir uygulamayı ortaya çıkardı. Muhalifler ele geçirdikleri şahıslara yaptıkları sorgulamada savaş uçaklarının yer tespiti yapma konusunda sinyal verici elektronik çipler kullandığı bilgisini elde etti.

Ele geçirilen ve işbirlikçi olduğu ifade edilen Riyad Mustafa isimli bir şahsın Esed ordusu tarafından kendilerine verilen sinyal verici çipleri muhaliflerin bulunduğu yerlere bıraktıklarını ve bu şekilde savaş uçaklarının nokta atışı yaparak muhalifleri vurduğunu itiraf ettiği aktarıldı.

Esed ordusuna bağlı savaş uçaklarının Halep’in Şeyh Mesod, Ferdos, El Sakhur, Şaar ile Şam ve banliyöleri gibi birçok bölgede bu tür elektronik çipler vasıtasıyla vurduğu belirtiliyor.

Son olarak muhaliflerin önde gelen komutanlarından Tevhid Tugayı Komutanı Abdulkadir Salih Halep’te gerçekleştirilen hava saldırısında hayatını kaybetmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.