Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esad: “Rusya siyaseti anlaşmalara değil, değerlere dayanıyor”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, NBC kanalına verdiği mülakatta Moskova’da Rus ve ABD’li heyetler arasındaki toplantıda Esad’ın iktidardan ayrılmasını içeren bir anlaşmaya varılması ihtimalinden endişe duymadığını belirterek, “Rusya...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, NBC kanalına verdiği mülakatta Moskova’da Rus ve ABD’li heyetler arasındaki toplantıda Esad’ın iktidardan ayrılmasını içeren bir anlaşmaya varılması ihtimalinden endişe duymadığını belirterek, “Rusya siyaseti anlaşmalara değil, değerlere dayanıyor” dedi.
Amerikan NBC televizyonuna verdiği mülakatta Rusya’nın kendisinin iktidardan ayrılmasıyla ilgili konuşmadıklarını ifade eden Suriye Devlet Başkanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve diğer yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmelere atıfta bulunarak “Bu konuda tek bir kelime bile konuşulmadı” dedi. Esad, ne zaman göreve geleceği ve görevden ayrılacağına sadece Suriye halkının karar verebileceğini bildirdi. Moskova’da Rus ve ABD’li heyetler arasında gerçekleştirilecek toplantıda Esad’ın iktidardan ayrılmasını içeren bir anlaşmaya varılması ihtimalinden endişe duymadığını sözlerine ekleyen Beşar Esad, “Rusya siyaseti anlaşmalara değil, değerlere dayanıyor” dedi. Suriye’deki terörün ancak Rusya müdahale ettiği zaman mağlup edileceğini belirten Suriye Devlet Başkanı Esad, “ABD, Suriye’deki hükümeti devirmek için bu örgütleri yönetirken biz bu teröristleri mağlup etmek istiyoruz” dedi.
Görev için Suriye’de bulunduğu sırada hayatını kaybeden Marie Colvin’in ölümünden sorumlu olmakla suçlanan Esad bu ifadelere, “Bu bir savaştı ve Colvin yasadışı yollarla Suriye’ye gelmişti. Yasadışı yollarla geldiği için teröristlerle çalıştı. Başına gelen her şeyden kendisi sorumlu” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.