Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eş Şebab terör örgütünün istihbarat şefi teslim oldu

Somali başta olmak üzere bölgede birçok kanlı eylemler düzenleyen El Kaide bağlantılı Eş Şebab terör örgütü istihbarat şefi Zekeriya İsmail Ahmed Hersi'nin, güvenlik güçlerine teslim olduğu açıklandı.Somali ordusu yetkilileri yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2014 20:38
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2014 20:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Somali başta olmak üzere bölgede birçok kanlı eylemler düzenleyen El Kaide bağlantılı Eş Şebab terör örgütü istihbarat şefi Zekeriya İsmail Ahmed Hersi'nin, güvenlik güçlerine teslim olduğu açıklandı.

Somali ordusu yetkilileri yaptığı açıklamada Hersi’nin hükümet ve Afrika Birliği güçlerince düzenlenen ortak operasyonda teslim olduğunu açıkladı. Yetkililer, istihbarat şefinin Somali'nin, Etiyopya ve Kenya sınırına yakın Gedo bölgesinde teslim olduğunu belirtti. ABD ordusu, Hersi'nin yakalanmasına yardımcı olacak kişilere 3 milyon dolarlık ödül vereceğini açıklamıştı.

Hersi, ABD ordusu tarafından eylül ayında düzenlenen hava saldırısı ile 2008'den bu yana örgüte liderlik eden eski lideri Ahmed Abdi Godane ile çalışan üst düzey bir örgüt üyesi olarak tanınıyordu. Örgütün istihbarat ve finansman konuları Hersi'nin sorumluluğunda yürüyordu.

Somali ordu yetkilileri, Hersi’nin sınır kasabasındaki bir evde saklandığını ve teslim olmak için hükümet yetkilileriyle iletişime geçtiğini açıkladı. Hersi’nin neden teslim olduğu tam olarak açıklanmamasına rağmen teslim olmasındaki sebebin örgüt içindeki infazlar olduğu sanılıyor. Yakın zamana kadar yaşanan iç infazlar ve kanlı bölünmelerle ilgili olabileceği değerlendiriliyor.

Örgüt, Temmuz 2013'te Somali'nin başkenti Mogadişu’daki Türk Büyükelçiliği ek binası önünde intihar saldırısı düzenlemişti. Saldırı sonrası çıkan çatışmada polis memuru Sinan Yılmaz şehit olmuştu.

El kaide bağlantılı örgüt, Kenya'nın başkenti Nairobi'deki Westgate Alışveriş Merkezi'ne düzenlediği saldırıda aralarında Türk asıllı Elif Yavuz'un da bulunduğu 67 kişiyi öldürerek dünya gündemine oturmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.