Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ertuğ, Türkiye Dostları Grubu Eşbaşkanı seçildi

Avrupa Parlamentosu’nun Strasburg’daki oturumu sırasında Sosyalistler ve Demokratlar İlerci İttifakı Grubu üyesi milletvekili İsmail Ertuğ ve Avrupa Halkları Partisi’nden (Hıristiyan Demokratlar) Letonya Dışişleri eski Bakanı Artis Pabriks...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2014 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2014 20:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Parlamentosu’nun Strasburg’daki oturumu sırasında Sosyalistler ve Demokratlar İlerci İttifakı Grubu üyesi milletvekili İsmail Ertuğ ve Avrupa Halkları Partisi’nden (Hıristiyan Demokratlar) Letonya Dışişleri eski Bakanı Artis Pabriks Türkiye Dostları Grubu eşbaşkanlıklarına seçildi. Dostluk Grubu Başkanlığı’nı bırakan AP üyesi Alojz Peterle, yeni seçimleri yönetirken, Genel Sekreter seçilen Yeşiller Grubu üyesi Ernest Maragall Grubu assistanı Laura Batalla Adam’a başarılar diledi. Dostluk Grubu’nun yeni ekibi, partiler arası işbirliğini temsil ederek ortak hedeflere ulaşmaya çaba gösterecek.

Türkiye Dostları Grubu, 2010’da Avrupa Parlamentosu’nda temsil edilen grupların neredeyse bütününden katılan milletvekilleri ile kuruldu: Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı (S&D), Avrupa Halkları Partisi (EPP), Avrupa için Demokratlar ve Liberaller İttifakı (ALDE), Yeşiller ve Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformcular Partisi (ECR)’den üyeler Grup’ta yer aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.