Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eroğlu'na Kur’an öğrendiği caminin neden kapatıldığını soran gurbetçi konuştu

Kütahya'da ortaokul ve lise yıllarında Kur’an-ı Kerim öğrendiği 36 yıllık Hüda Rabbim Camii’nin neden kapatıldığını Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na soran gurbetçi Mevlüt Dönmez, o anı anlattı. O güne kadar Kütahya Valisi Şerif...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2015 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2015 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eroğlu'na Kur’an öğrendiği caminin neden kapatıldığını soran gurbetçi konuştu
Kütahya'da ortaokul ve lise yıllarında Kur’an-ı Kerim öğrendiği 36 yıllık Hüda Rabbim Camii’nin neden kapatıldığını Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na soran gurbetçi Mevlüt Dönmez, o anı anlattı. O güne kadar Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ı hiç görmediğini ve tanımadığını söyleyen Dönmez, Vali'nin “Orada İsrail uşaklığı öğretildiği için kapattım” sözlerinin ise başta kendisi olmak üzere herkesi şok ettiğini dile getirdi.

Dönmez,"Ben o gün çocukları da aldım ve hiç bir şeyden habersiz Cuma namazı kılmaya Ulu Camii’ne gittim. Çünkü, Hüda Rabbim Camii iki- üç gün önce kapatılmıştı. Baktım orada bir olağanüstülük var, Bakan Veysel Eroğlu burada dediler. Ben camiyi AKP’li belediye başkanının kapattığını sandığım için 'Sayın Bakanım, mensubu bulunduğunuz partinin Kütahya Belediye Başkanı cami kapattı, bundan haberiniz var mı?’diye sordum. Meğer cami kapatma yetkisi belediyede değil Valilikteymiş. O güne kadarVali'yi hiç tanımıyordum bile."dedi.


O sırada Vali olduğunu sonradan öğrendiği bir kişinin sinirlenerek devreye girdiği ve ‘Orada İsrail uşaklığı öğretildiği için kapattım' dediğini hatırlatan gurbetçi Dönmez, "Oysa o ana kadar caminin ‘kadro yetersiz, imam yok, ruhsat yok’ gibi gerekçelerle kapatıldığını biliyordum." ifadesini kullandı.

Bakan Eroğlu'nun ise kendisine "Biz cami kapatmayız, açarız" dediğini hatırlatan Dönmez, kendisi gibi oradaki herkesin Vali'nin sözlerinden sonra şok yaşadığını aktardı. Bakanla yaşadığı diyaloğu anlatan Mevlüt Dönmez, "Sayın Bakanım burası 36 yıllık cami. 36 yıldır burada ajanlık mı öğretiliyordu? 36 yıldır gelip geçen devlet yöneticileri, yönetici değil miydi? Onlar bugüne kadar nasıl müsaade ettiler dedim. Ancak onlar çekime yansımamış. Bakan ise kardeşim bunun yeri burası değil, gel dışarıda konuşalım dedi. Ben tamam dedim ama araya korumalar girdi. Ben dışarıda 10 dakika bekledim ama Bakan o arada gitmiş” dedi.

VALİ ORADA YETİŞMİŞ BİR TANE İSRAİL UŞAĞI GÖSTERSİN

Dönmez, “ Vali Bey, 36 yılda oradan yetişmiş bir tane İsrail uşağı göstersin herşeyimi ona bağışlayacak, kendisinden özür dileyecek ve elini ayağını öpeceğim. Ancak eğer gösteremiyorsa kendisinin Kütahyalılara özür borcu var, özür dilemeli” dedi.
Yıllardır Almanya’da yaşadığını söyleyen Dönmez, sırf demokrasinin gereği olarak Almanya’nın isteyen her cemaatin camisini kurmasına izin verdiğini hatırlatarak, Türkiye’nin ise AKP döneminde cami kapatan ülke noktasına getirildiğini kaydetti.

Köln’deki Ford Otomotiv tesislerinde çalışan, Dormagen’de yaşayan tekniker Mevlüt Dönmez sorduğu soruyla Türkiye’de büyük bir skandalın kamuoyuna taşınmasını sağlamıştı.

Almanya’da her cemaatin rahatça kendi camisini açtığını hatırlatan Dönmez, “Almanya’da dinimizi diyanetimizi çok rahat yaşıyoruz. Ama Müslüman bir ülke olarak bilinen Türkiye'deki bu iktidar son dönemlerde Almanya kadar olamadı. O cami yapılırken hacı amcalar tuğla taşımıştı. 36 yıllık emekler bir çırpıda kapatıldı” dedi.
Dönmez Hüda Rabbim Camii’nin ne 28 Şubat’ta ne de 12 Eylül’de kapatıldığını hatırlatarak, muhafazakar olduğunu söyleyen bir partinin cami kapatmasını içine sindiremediklerini sözlerine ekledi.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.