Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eroğlu, İİT Genel Sekreteri Madani ile görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, New York temasları çerçevesinde, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad bin Amin Madani ile görüştü.Görüşmede, KKTC New York Temsilcisi Mehmet Dana, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2014 19:51
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2014 19:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eroğlu, İİT Genel Sekreteri Madani ile görüştü
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, New York temasları çerçevesinde, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad bin Amin Madani ile görüştü.

Görüşmede, KKTC New York Temsilcisi Mehmet Dana, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ ile 3. Sekreter Yasa Yeşilada da hazır bulundu.

Madani, göreve atanmasının ardından Eroğlu ile ilk kez bir araya geldi. Toplantı sonrasın açıklama yapan Madani, Eroğlu ile görüşme yapmanın kendisi için bir ayrıcalık olduğunu belirtti. Madani, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun görüşlerini büyük bir dikkatle dinlediğini ve Kıbrıs sorununu tarihi açıdan da değerlendirdiklerini ifade etti.

KKTC Cumhurbaşkanı ve yönetimiyle yakından çalışacaklarını vurgulayan Madani, İTT ve KKTC arasında işbirliğini güçlendirmek istediklerini özellikle eğitim, bilim ve teknoloji alanlarında işbirliğine önem verdiklerini söyledi .

İİT’nin Turizm ya da Eğitim Bakanları toplantısının birisini de gelecekte KKTC'ye yapmayı planladıklarını belirten Madani, KKTC ile siyasi açıdan da yakınen koordinasyon içinde olacaklarını kaydetti.

Madani, “İTT, KKTC’nin haklı davasını desteklemek için elinden geleni yapacaktır.” dedi.

İzolasyonlar konusunun gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine ise Madani, Kıbrıs sorununu pek çok açıdan ele aldıklarını belirterek, “İTT Kuzey Kıbrıs’ın yanında olacaktır.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.