Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eroğlu: Bu yıl müzakereler referandum kararıyla sonuçlandırılabilir

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs'ta müzakerelerin Mayıs’ta müzakerecilerin Afrika dönüşü tekrar canlandırılacağını ve artık özlü konulara geçileceğini söyledi. Eroğlu, "İki tarafta da çözüm niyeti varsa bu yıl içinde...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eroğlu: Bu yıl müzakereler referandum kararıyla sonuçlandırılabilir
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs'ta müzakerelerin Mayıs’ta müzakerecilerin Afrika dönüşü tekrar canlandırılacağını ve artık özlü konulara geçileceğini söyledi. Eroğlu, "İki tarafta da çözüm niyeti varsa bu yıl içinde müzakereler bir referandum kararıyla sonuçlandırılabilir.” dedi.

Derviş Eroğlu, bugün bir kabulünde yaptığı açıklamada, müzakerecilerin Afrika’da temaslarda bulunduğunu ifade ederek, müzakerelerde Yönetim ve Güç Paylaşımı, AB, Ekonomi, Toprak, Mülkiyet ve Garantiler olmak üzere 6 başlık bulunduğunu dile getirdi.

Bu başlıkların daha önceki liderler ve kendisinin de tartıştığını, bazı yakınlaşmalar olduğunu fakat yeni seçilen Rum liderin bu yakınlaşmaları kabul etmek istemediğini kaydeden Eroğlu, müzakerelere bırakılan yerden başlama taahhüdü altına girmediğini, fakat kendisinin bırakıldığı yerden devamı için taahhüt verdiğini anlattı. Eroğlu, ortak metnin ardından müzakerelerin yeniden başladığını kaydetti.

"6 BAŞLIK ÜZERİNDE YENİDEN DURULACAK"

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Müzakereler 6 Mayıs’ta Afrika dönüşü tekrar canlandırılacak ve artık özlü konulara geçilecek. 6 başlıkta anlaşılmamış konulardan başlayarak Kıbrıs sorunu çözmeye çalışacağız. İnşallah sorunu çözeriz diye düşünüyoruz.” dedi.

Niyet varsa bu yıl içinde müzakerelerin bir referandum kararıyla sonuçlandırılabileceğini ifade eden Eroğlu, ancak bunun için Türk tarafında olan çözüm iradesinin Güney’de de olması gerektiğini kaydetti.

"TÜRKİYE'DEN SU EYLÜL AYINDA GELECEK"

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye’den gelecek su projesi konusunda ise, yıllardan beridir bunun bir hayalleri olduğunu, ancak artık projenin yapımının sürdüğünü ve suyun ülkeye geleceğini ifade ederek, suyun Eylül ayında adaya geleceğini, fakat 20 Temmuz’a kadar suyu getirmek istediklerini belirtti.

Eroğlu, önemli olanın suyun KKTC’ye gelmesi olduğunu vurgulayarak, bir kısmı içme bir kısmı kullanım suyu olacak Barış Suyu'ndan ihtiyaç olursa Rum tarafına da satılabileceğini, kurak bir ülke olan KKTC’ye de çok iyi geleceğini anlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.