Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ermenistan ve Kırgızistan, Avrasya Ekonomik Birliği’ne girmek istiyor

Rusya, Belarus ve Kazakistan’ın dahil olduğu Avrasya Ekonomik Birliği ile ilgili anlaşma Astana’da imzalandı. Kırgızistan ve Ermenistan’ın birliğe dahil olmak için uyum süreçleri ile ilgili de bir yol haritası belirlendi.Kazakistan Cumhurbaşkanı...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ermenistan ve Kırgızistan, Avrasya Ekonomik Birliği’ne girmek istiyor
Rusya, Belarus ve Kazakistan’ın dahil olduğu Avrasya Ekonomik Birliği ile ilgili anlaşma Astana’da imzalandı. Kırgızistan ve Ermenistan’ın birliğe dahil olmak için uyum süreçleri ile ilgili de bir yol haritası belirlendi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan’ın öncelikle Gümrük Birliği üyeliği için bir yol haritasının kabul edildiğini açıkladı. Avrasya Yüksek Ekonomik Konseyi’nin genişletilmiş toplantısında konuşan Nazarbayev, “Biz Kırgızistan’ın uyumu ile ilgili bir yol haritasının belirlenmesini onayladık.” dedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Troyka’dan 15 Haziran öncesinde birliğe girişle ilgili anlaşmayı imzalamalarını istedi. Sarkisyan, “Bu tarihin çok sınırlı bir zaman olduğunu biliyorum. Hazırlıklarımızı dikkate aldığımızda, birkaç gün içinde karşılıklı kabul edilebilir bir çözüm bulunabileceğini umuyorum.” talebinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, Ermenistan’ın en kısa sürede Avrasya Ekonomik Birliği’ne dahil olması ile ilgili anlaşmanın imzalanmasını ümit ettiğini söyledi. Ermenistan’ın bunda aceleci olduğuna değinen Putin, “Bu belge kısa sürede imzalanır. Böylece Ermenistan’ın da ‘Birlik’ üyesi olmasını arzu ediyoruz.” vurgusu yaptı.

Kırgızistan’ın üyeliği konusunun da hızlandırılmasının önemine değinen Rus lider, Birlik üyesi ülkelerin Vietnam’la serbest ticaret bölgesi oluşturulması ve Çin’le ticari ilişkilerin güçlendirilmesi konularına sıcak baktıklarını ifade etti. Putin, İsrail ve Hindistan’la da tercihli ticaret sisteminin oluşturulması konusunda çalışmalar yapıldığını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.